مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ملاس، اوره و تلقیح باکتریایی بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری ماده خشک آفتابگردان سیلو شده

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 182

چکیده

 گیاه آفتابگردان با دانه و بدون دانه در یک طرح فاکتوریل 2× 2× 2× 2 با سه تکرار با استفاده از چند افزودنی در سطل های پلاستیکی به صورت آزمایشگاهی سیلو گردید. افزودنی ها به شکل فاکتوریل در سطوح زیر اضافه شدند: ملاس به میزان 4 درصد وزن تر, اوره به میزان 0.5 درصد وزن تر و باکتری با نام تجاری آگروس (Agroos) و به میزان 6 گرم در تن علوفه. به طور کلی تهیه آفتابگردان سیلو شده به صورت گیاه کامل (دانه دار بودن) در مقابل تهیه سیلاژ بدون طبق (بی دانه) منجر به تولید سیلاژهایی با pH, غلظت دیواره سلولی و خاکستر کمتر و در مقابل غلظت پروتئین خام, چربی خام (انرژی زایی) بیشتر شد, ولی از لحاظ تولید اسید لاکتیک و تجزیه پذیری ماده خشک اختلاف معنی داری بین این دو دسته وجود نداشت. (P>0.05). افزودن ملاس باعث شد تا غلظت اجزای دیواره سلولی و چربی خام در آفتابگردان سیلو شده کمتر, ولی تجزیه پذیری ماده خشک و نیز مقدار ماده خشک آن بالاتر باشد, به طوری که بیشترین تجزیه پذیری ماده خشک در سیلاژهای دارای ملاس دیده شد )میانگین سیلاژهای ملاس دار 58.04 درصد, اثر ملاس (P<0.007). افزودن اوره تنها مقدار پروتئین خام سیلوها را به طور معنی داری بالا برد و این اثر بین دو گروه آفتابگردان سیلو شده (به همراه دانه یا بدون آن) یکسان بود (P<0.0001). سایر صفات تخمیر به طور معنی داری تحت تاثیر اثر اوره نبودند. هم چنین افزودن باکتری به آفتابگردان سیلو شده غلظت اسید لاکتیک را در سیلوها بالا برد 2.81) درصد( که این افزایش در آفتابگردان سیلو شده بدون دانه بیش از آفتابگردان سیلو شده به همراه دانه بود. ولی این اثر متقابل معنی دار نبود (P>0.05). صرف نظر از نوع افزودنی, مقدار اسید بوتیریک همه سیلوها به صورت ایدآلی پایین نگه داشته شده بود )نزدیک به 0.2 درصد( که نشان دهنده حداقل تخمیر کلستریدیایی بود. ارزیابی ظاهری کیفی سیلو بر اساس یک مقیاس 1-20 برای رنگ, بو و ساختمان سیلاژ و نمره گذاری کپک زدگی بر اساس 1-10 همه تیمارها را در محدوده با کیفیت قابل قبول قرارداد, با این وجود سیلاژهای بدون ملاس به طور معنی داری کپک زده بودند (P<0.0001). نتایج آزمایش نشان داد که با سیلو کردن آفتابگردان به صورت گیاه کامل و افزودن ملاس می توان سیلوهای با کیفیت تری تهیه کرد. ضمن این که بهبود کیفیت سیلو با افزودن ملاس ممکن است نمایانگر آن باشد که برای ساخت یک سیلاژ با کیفیت آفتابگردان, افزودن منبعی از کربوهیدرات های محلول ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیخانی، مسعود، اسدی الموتی، علی، قربانی، غلامرضا، و صادقی، ناصر. (1384). اثر ملاس, اوره و تلقیح باکتریایی بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری ماده خشک آفتابگردان سیلو شده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 9(3)، 171-182. SID. https://sid.ir/paper/435150/fa

    Vancouver: کپی

    علیخانی مسعود، اسدی الموتی علی، قربانی غلامرضا، صادقی ناصر. اثر ملاس, اوره و تلقیح باکتریایی بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری ماده خشک آفتابگردان سیلو شده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1384؛9(3):171-182. Available from: https://sid.ir/paper/435150/fa

    IEEE: کپی

    مسعود علیخانی، علی اسدی الموتی، غلامرضا قربانی، و ناصر صادقی، “اثر ملاس, اوره و تلقیح باکتریایی بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری ماده خشک آفتابگردان سیلو شده،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 9، no. 3، pp. 171–182، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button