Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

606
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

196
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بسته بندی و انبارمانی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی دو رقم کیوی

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 236

چکیده

 به منظور مطالعه اثر بسته بندی و انبارمانی بر کیفیت کیوی, میوه دو رقم هایوارد و آبوت پس از تعیین زمان برداشت از منطقه ولی آباد تنکابن تهیه و خریداری شد. پس از درجه بندی و انتخاب میوه های سالم, در صندوق های چوبی, کارتن مقوایی و کیسه های پلی اتیلنی با دانسیته کم بسته بندی شدند و در دمای 0.5± درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 6 ماه نگه داری شدند. از هر بسته بندی, به طور کاملا تصادفی, طی فواصل زمانی (3±30 روز) در طی مدت انبارداری (6 ماه) نمونه برداری صورت پذیرفت و خصوصیات شیمیایی مانند کل مواد جامد محلول, اسیدیته قابل تیتر برحسب اسید سیتریک, ویتامین c, ماده خشک کل و خصوصیات فیزیکی نظیر نقطه تسلیم, مقاومت بافت در نقطه تسلیم, نیروی لازم برای نفوذ پروب در بافت و تنش لازم برای نفوذ آن ارزیابی شده و نتایج به دست آمده با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی نامتعادل آنالیز و مقایسه میانگین ها به روش آزمون چند دامنه ای دانکن صورت پذیرفت. حداکثر مدت زمان انبارمانی در رقم آبوت 4 ماه و در رقم هایوارد 6 ماه تعیین شد. میزان ماده خشک کل رقم هایوارد در طی انبارمانی بیشتر از آبوت بود. و در هر دو رقم مقدار ماده خشک محلول (بریکس) با پیشرفت زمان انبارمانی افزایش و مقدار اسیدیته قابل تیتر بر حسب اسید سیتریک کاهش یافت. مقدار ویتامین c رقم آبوت در طی انبارمانی بیشتر از رقم هایوارد بود. تمامی فاکتورهای مربوط به خصوصیات فیزیکی و بافتی با پیشرفت دوره انبارداری, کاهش یافته و در رقم هایوارد در ماه ششم و در رقم آبوت در ماه چهارم به حداقل مقدار مطلوب خود جهت انبارمانی رسید. در مجموع بسته بندی چوبی برای نگه داری طولانی تر و نایلون پلاستیکی برای رسیدگی یک نواخت کیوی مناسب تر ارزیابی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    روزبه نصیرایی، لیلا، دخانی، شهرام، شاهدی باغ خندان، محمد، و شکرانی، رضا. (1384). اثر بسته بندی و انبارمانی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی دو رقم کیوی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 9(4)، 223-236. SID. https://sid.ir/paper/435551/fa

    Vancouver: کپی

    روزبه نصیرایی لیلا، دخانی شهرام، شاهدی باغ خندان محمد، شکرانی رضا. اثر بسته بندی و انبارمانی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی دو رقم کیوی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1384؛9(4):223-236. Available from: https://sid.ir/paper/435551/fa

    IEEE: کپی

    لیلا روزبه نصیرایی، شهرام دخانی، محمد شاهدی باغ خندان، و رضا شکرانی، “اثر بسته بندی و انبارمانی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی دو رقم کیوی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 9، no. 4، pp. 223–236، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435551/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا