مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بسته بندی در پوشش های مختلف پلیمری روی برخی شاخص های کیفی و کمی پسته خشک رقم احمدآقایی طی دوره انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 157

چکیده

 پسته از محصولات مهم خشکباری و بومی ایران است که به خاطر کیفیت عالی از اهمیت اقتصادی و صادراتی ویژ ه ای برخوردار است. در این مطالعه, تاثیر فیلم های بسته بندی انعطاف پذیر روی برخی پارامترهای کیفی پسته خشک طی انبارمانی در دمای 3± 20 درجه سانتی گراد و رطوبت 65-60 درصد به مدت 12 ماه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های 200 گرمی پسته در شش نوع فیلم شامل پلاستیک تک لایه با جنس پلی اتیلن (PE), پلاستیک دو لایه با ترکیب پلی آمید متالایز شده و پلی اتیلن اکسترودر (PA-ONM/PE ex), پلاستیک سه لایه با ترکیب پلی استر, پلی اور تان و پلی اتیلن (PEs/PU/PE), پلاستیک سه لایه با ترکیب پلی پروپیلن کست, پلی اورتان و پلی استر (CPP/PU/PEs), پلاستیک پنج لایه با ترکیب پلی آمید, اتیلن وینیل الکل, دو لایه پلیمر چسبی اکستروژن و پلی اتیلن (PA/EVOH/Tie/Tie/PE), پلاستیک هفت لایه با ترکیب پلی اتیلن, دو لایه اتیلن وینیل الکل, دو لایه پلیمر چسبی اکستروژن, پلی آمید و پلی اتیلن اکسترودر (PE/EVOH/EVOH/Tie/Tie/PA/PE ex) بسته بندی شدند و تیمار بدون پوشش به عنوان شاهد بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار9. 1. 3 SAS و مقایسه میانگین ها از طریق آزمون چنددامنه ای دانکن انجام گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد پوشش پلیمری دو و هفت لایه در مقایسه با شاهد افت وزن, میزان اسید چرب آزاد و پراکسید کمتری طی دوره انبارمانی نشان دادند. همچنین نمونه های بسته بندی شده در این دو پوشش به ترتیب با مقدار 952/8 و 953/8 درصد دارای بالاترین میزان کربوهیدرات و نیز بالاترین نمره دهی برای پارامترهای ارزیابی حسی در پایان دوره انباری بودند. پس از یک سال نگهداری, میزان سفتی مغز نمونه های موجود در پوشش های دو و هفت لایه (با میانگین 792/2 و 659/2 کیلوگرم نیرو) نیز تفاوت معنی داری را در مقایسه با شاهد (211/3 کیلوگرم نیرو) نشان دادند. در مجموع استفاده از پوشش های پلیمری دو و هفت لایه تاثیر معنی داری در حفظ کیفیت ظاهری و غذایی پسته, نسبت به شاهد و سایر پوشش های پلیمری طی دور انباری 12 ماهه داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، مریم، میرزاعلیان دستجردی، عبدالمجید، شاکراردکانی، احمد، و میردهقان، سیدحسین. (1398). تاثیر بسته بندی در پوشش های مختلف پلیمری روی برخی شاخص های کیفی و کمی پسته خشک رقم احمدآقایی طی دوره انبارمانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(1 (پیاپی 55) )، 145-157. SID. https://sid.ir/paper/366080/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی مریم، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید، شاکراردکانی احمد، میردهقان سیدحسین. تاثیر بسته بندی در پوشش های مختلف پلیمری روی برخی شاخص های کیفی و کمی پسته خشک رقم احمدآقایی طی دوره انبارمانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(1 (پیاپی 55) ):145-157. Available from: https://sid.ir/paper/366080/fa

    IEEE: کپی

    مریم هاشمی، عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی، احمد شاکراردکانی، و سیدحسین میردهقان، “تاثیر بسته بندی در پوشش های مختلف پلیمری روی برخی شاخص های کیفی و کمی پسته خشک رقم احمدآقایی طی دوره انبارمانی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 1 (پیاپی 55) ، pp. 145–157، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366080/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button