مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,213
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی قابلیت هضم ماده خشک و درصد پروتئین و درصد علوفه سه رقم سورگوم علوفه ای در زمان های مختلف برداشت

صفحات

 صفحه شروع 787 | صفحه پایان 796

چکیده

 به منظور بررسی ارزش غذایی سه رقم سورگوم علوفه ای در زمانهای مختلف برداشت آزمایشی در قالب یک طرح بلوکهای کامل تصادفی بصورت روش فاکتوریل در4 تکرارشامل 15 تیمار (سه رقم توده محلی قلمی طبسی, رقم F1104 و رقم (Speed Feed X پنج تاریخ برداشت (شروع گلدهی, یک هفته, دو هفته, سه هفته و چهار هفته بعد از شروع گلدهی) در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی مشهد انجام شد. در این آزمایش صفاتی از جمله ارتفاع بوته, تعداد پنجه درهر بوته, عملکرد ماده خشک, اجزا عملکرد علوفه (شامل ساقه  برگ و گل) قابلیت هضم ماده خشک (in virto) و درصد پروتئین علوفه مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که ارقام تحت بررسی از نظر ارتفاع  تعداد پنجه  درصد ساقه د رصد پروتئین خام و درصد برگ کاهش (از 30.7 به 16.4 درصد) و درصد ساقه وگل (به ترتیب از 67.5 به 76.7 و 1.8 به 6.9 درصد) افزایش یافت. درصد پروتئین خام با گذشت زمان کاهش یافت (از 7.62 به 6.44 درصد) و این کاهش بویژه بعد از دو هفته اول معنی دار بود ولی از نظر آماری با تاخیر در زمان برداشت درچین اول, تفاوت معنی داری در قابلیت هضم ماده خشک مشاهده نشد. در طول دوره رشد (مجموع چین اول و دوم) ارقام F1104 و قلمی طبسی دارای کمترین (به ترتیب 5.5 و 5.7 تن درهکتار) و رقم Speed Feed دارای بیشترین عملکرد ماده خشک قابل هضم بودند (6.7 تن درهکتار). مدل برازش داده شده نشان داد که ارتفاع تعداد پنجه و درصد برگ درماده خشک متغیرهای اصل کنترل کننده قابلیت هضم ماده خشک در ارقام سورگوم تحت بررسی بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی مقدم، پرویز، و نصیری محلاتی، مهدی. (1383). بررسی قابلیت هضم ماده خشک و درصد پروتئین و درصد علوفه سه رقم سورگوم علوفه ای در زمان های مختلف برداشت. علوم کشاورزی ایران، 35(4)، 787-796. SID. https://sid.ir/paper/438312/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی مقدم پرویز، نصیری محلاتی مهدی. بررسی قابلیت هضم ماده خشک و درصد پروتئین و درصد علوفه سه رقم سورگوم علوفه ای در زمان های مختلف برداشت. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(4):787-796. Available from: https://sid.ir/paper/438312/fa

    IEEE: کپی

    پرویز رضوانی مقدم، و مهدی نصیری محلاتی، “بررسی قابلیت هضم ماده خشک و درصد پروتئین و درصد علوفه سه رقم سورگوم علوفه ای در زمان های مختلف برداشت،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 4، pp. 787–796، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/438312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button