Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

346
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

443
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد، ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم برون تنی سیلاژ پنج رقم سورگوم علوفه ای در استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 154

چکیده

 این آزمایش به منظور تعیین ارزش غذایی و قابلیت هضم برون تنی سیلاژ پنج رقم سورگوم علوفه ای شامل: (ایکریست520), (ایکریست625), (ایکریست623), (ایکریست632) واسپید فید در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار انجام شده است. عملکرد ماده خشک و پروتئین خام ارقام سورگوم تعیین شد و سپس در سطل های پلاستیکی سیلو گردید. عملکرد ماده خشک و پروتئین خام بین ارقام سورگوم سیلو نشده متفاوت بود(P<0. 05). رقم ایکریست520, دارای بیشترین عملکرد و اسپیدفید دارای کمترین عملکرد بود. ترکیب شیمیایی ارقام سیلو شده اختلاف معنی داری با هم داشت (P<0. 05). سیلاژ رقم اکریست 625 دارای بیشترین چربی, کربوهیدرات های محلول و انرژی قابل متابولیسم, و رقم اسپیدفید دارای بیشترین میزان الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و نیتروژن آمونیاکی بود. قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم سیلاژ پنج رقم سورگوم متفاوت بود. قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی سیلاژهای دو رقم هیبرید ایکریست 625 (به ترتیب: 13/57 و17/54 درصد) و ایکریست 623 (30/56 و 04/55 درصد) بیشتر از بقیه ارقام بود (05/0>p). بیشترین میزان انرژی قابل متابولیسم در سیلاژ رقم های ایکریست 625 و ایکریست623 (به ترتیب 8/7 و6/7 مگاژول در کیلو گرم) مشاهده شد. به طورکلی, به لحاظ مصرف تازه خوری, رقم ایکریست520, به دلیل تولید ماده خشک و پروتئین زیادتر نسبت به بقیه ارقام (به ترتیب 18487 و 1400 کیلوگرم در هکتار) و رقم ایکریست625 به صورت سیلو شده, از نظر میزان انرژی قابل متابولیسم بیشتر, نسبت به بقیه ارقام, ارجحیت دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاویان، عبداله، کمالی، رضا، یوسفی کلاریکلایی، کاظم، و نوبری، کریم. (1398). بررسی عملکرد, ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم برون تنی سیلاژ پنج رقم سورگوم علوفه ای در استان گلستان. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 32(125 )، 145-154. SID. https://sid.ir/paper/408266/fa

    Vancouver: کپی

    کاویان عبداله، کمالی رضا، یوسفی کلاریکلایی کاظم، نوبری کریم. بررسی عملکرد, ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم برون تنی سیلاژ پنج رقم سورگوم علوفه ای در استان گلستان. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(125 ):145-154. Available from: https://sid.ir/paper/408266/fa

    IEEE: کپی

    عبداله کاویان، رضا کمالی، کاظم یوسفی کلاریکلایی، و کریم نوبری، “بررسی عملکرد, ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم برون تنی سیلاژ پنج رقم سورگوم علوفه ای در استان گلستان،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 125 ، pp. 145–154، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408266/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا