مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

724
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

172
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد قارچی دی استات سدیم در نان

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 196

چکیده

 اثر ضد قارچی در استات سدیم در جلوگیری از رشد برخی از کپک های عامل فساد نان, ابتدا در محیط کشت, و سپس در نان مسطح بررسی شد. در یک آزمایش مقدماتی اثر غلظت های مختلف دی استات سدیم در سطح صفر, 1000, 2000, 3000, 4000 و 5000 قسمت در میلیون, در جلوگیری از رشد کپک های Aspergillus niger , Aspergillus sp. , Rhizopus sp. و Penicillium sp. در محیط کشت مطالعه گردید. معلوم شد هر چه غلظت دی استات سدیم افزایش یابد رشد کپک ها کندتر می شود, به طوری که در غلظت 5000 قسمت در میلیون, پس از گذشت پنج روز رشد کپک ها بسیار محدود می گردد. با توجه به نتایج حاصل از این بخش, اثر ضد کپکی غلظت های مختلف دی استات سدیم در نان مسطح نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. در این بخش از پژوهش Aspergillus sp. به عنوان کپک شاخص انتخاب شد. نتایج نشان داد که چنانچه میزان 3000 قسمت در میلیون دی استات سدیم به نان افزوده شود, نه تنها رشد کپک را به تاخیر می اندازد, از بیات شدن نان نیز تا حد زیادی می کاهد. این غلظت دی استات سدیم هیچ گونه اثر منفی بربافت نان نداشت, و زمان ماندگاری نان را به چهارروز رساند. غلظت های بیشتر, رشد کپک را کندتر می کند اما بر بافت و طعم نان ناثیر منفی دارد. لذا غلظت 3000 قسمت در میلیون دی استات سدیم برای افزایش زمان ماندگاری نان مسطح پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی ماهونک، علیرضا، و شهیدی، فخری. (1380). بررسی اثر ضد قارچی دی استات سدیم در نان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(1)، 189-196. SID. https://sid.ir/paper/438720/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی ماهونک علیرضا، شهیدی فخری. بررسی اثر ضد قارچی دی استات سدیم در نان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(1):189-196. Available from: https://sid.ir/paper/438720/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا صادقی ماهونک، و فخری شهیدی، “بررسی اثر ضد قارچی دی استات سدیم در نان،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 1، pp. 189–196، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/438720/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button