مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

917
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات کمی و کیفی عملکرد کلزا تحت شرایط تنش شوری و شناسایی بهترین شاخص مقاومت

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 78

چکیده

 به منظور مطالعه آثار تنش شوری بر صفات کمی و کیفی ارقام کلزای پاییزه, تعیین مکانیزم های احتمالی تحمل به شوری و شناسایی بهترین شاخص مقاومت, آزمایشی در سال 1383 در دانشگاه شهید باهنر کرمان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایش ترکیبی از 3 واریته (زرفام, سرز و اکاپی), دو نوع نمک (کلرید سدیم و کلرید کلسیم) و چهار میزان شوری (12, 8, 4 و صفر دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که افزایش شوری اثر منفی معنی داری بر عملکرد دانه, وزن هزار دانه, تعداد خورجین خوشه اصلی و فرعی, تعداد دانه در خورجین خوشه اصلی و فرعی, طول خورجین در خوشه اصلی و فرعی, عملکرد روغن و عملکرد پروتئین داشته (P<0.001) و صفات مذکور به ترتیب %92.4, %67, %85.5, %86.3, %72.96, %72.80, %77.03, %76.9, %68.42 و %40.15 کاهش را نشان دادند. ارقام نیز از لحاظ کلیه صفات مذکور رفتار مشابهی را نشان دادند. رقم زرفام در کلیه صفات بالاترین مقادیر را به استثنای عملکرد روغن دارا بود. تجزیه واریانس داده ها هم چنین نشان داد که شوری میزان پرولین, پروتئین و قند ارقام را به طور معنی داری تحت تاثیر قرار داد (P<0.001). بیشترین غلظت قند و پروتئین در تیمار شاهد و کمترین آنها در تیمار 12 دسی زیمنس بر متر مشاهده گردید. در مقابل با افزایش شوری غلظت پرولین نیز افزایش یافت. بر اساس شاخص های مقاومت MP, GMP و STI رقم زرفام در بالاترین سطح قرار داشت و به عنوان رقم مقاوم شناخته شد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شمس الدین سعید، محدثه، و فرحبخش، حسن. (1387). بررسی صفات کمی و کیفی عملکرد کلزا تحت شرایط تنش شوری و شناسایی بهترین شاخص مقاومت. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(43 (الف))، 65-78. SID. https://sid.ir/paper/439799/fa

Vancouver: کپی

شمس الدین سعید محدثه، فرحبخش حسن. بررسی صفات کمی و کیفی عملکرد کلزا تحت شرایط تنش شوری و شناسایی بهترین شاخص مقاومت. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(43 (الف)):65-78. Available from: https://sid.ir/paper/439799/fa

IEEE: کپی

محدثه شمس الدین سعید، و حسن فرحبخش، “بررسی صفات کمی و کیفی عملکرد کلزا تحت شرایط تنش شوری و شناسایی بهترین شاخص مقاومت،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 43 (الف)، pp. 65–78، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439799/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button