مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,365
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسید جیبرلیک بر کاهش ترک خوردگی پوسته پسته، میزان آفلاتوکسین و کیفیت خشک میوه پسته

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 78

چکیده

 پوست سبز پسته به عنوان مانعی موثر, حفاظت از مغز را در برابر قارچ ها و حشرات به عهده دارد. ترک خوردگی پوست در هنگام برداشت باعث می شود که مغز پسته مورد حمله قارچ ها قرار گیرد. تاکنون شیوه موثری برای جلوگیری از این عارضه گزارش نشده است. به منظور مطالعه کنترل ترک خوردگی پوشینه پسته به کمک اسید جیبرلیک پژوهش حاضر در یک باغ تجارتی در شهرستان رفسنجان طی سال های 1380-81 انجام گردید. تیمارهای اسید جیبرلیک به غلظت های 0, 25, 50 و 100 میلی گرم در لیتر روی پسته رقم اوحدی در دو نوبت شروع مرحله رشد لپه ها و یک ماه بعد از آن تا حد آب چک محلول پاشی شدند. اسید جیبرلیک به طور معنی داری مانع ترک خوردگی پوسته سبز میوه پسته شد ولی کمترین ترک خوردگی مربوط به اسید جیبرلیک 50 و 100 میلی گرم در لیتر بود. کاهش ترک خوردگی پوست سبز پسته باعث جلوگیری از نفوذ قارچ آسپرژیلوس به داخل میوه پسته شد. با کشت برون بر, میان بر, و درون بر پسته روی محیط کشت اختصاصی آسپرژیلوس مشخص شد که تیمار اسید جیبرلیک روی نفوذ قارچ آسپرژیلوس به فرابر میوه پسته در مقایسه با شاهد تفاوت معنی داری دارد. با اندازه گیری میزان آفلاتوکسین مغز پسته مشخص شد که بیشترین میزان زهرابه آفلاتوکسین را شاهد داشته (6.25 ppb) و مغز پسته های تیمار شده با اسید جیبرلیک کمترین میزان زهرابه آفلاتوکسین (0.5 ppb) را داشتند. اسید جیبرلیک باعث کاهش لغزندگی پوست سبز میوه پسته شد و با افزایش غلظت این ماده میزان لغزندگی پوست سبز پسته کاهش یافت. این ماده تاثیر معنی داری بر درصد خندانی, وزن میوه, وزن مغز و میزان مواد جامد محلول مغز پسته نداشت. اسید جیبرلیک میزان چربی مغز و کلروفیل پوست سبز و مغز را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاک کیش، زهرا، و راحمی، مجید. (1384). تاثیر اسید جیبرلیک بر کاهش ترک خوردگی پوسته پسته, میزان آفلاتوکسین و کیفیت خشک میوه پسته. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 9(3)، 69-78. SID. https://sid.ir/paper/440827/fa

    Vancouver: کپی

    پاک کیش زهرا، راحمی مجید. تاثیر اسید جیبرلیک بر کاهش ترک خوردگی پوسته پسته, میزان آفلاتوکسین و کیفیت خشک میوه پسته. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1384؛9(3):69-78. Available from: https://sid.ir/paper/440827/fa

    IEEE: کپی

    زهرا پاک کیش، و مجید راحمی، “تاثیر اسید جیبرلیک بر کاهش ترک خوردگی پوسته پسته, میزان آفلاتوکسین و کیفیت خشک میوه پسته،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 9، no. 3، pp. 69–78، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/440827/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button