مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

943
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

192
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اهمیت و نقش آفلاتوکسین در پسته با تکیه بر ردیابی ژن های درگیر در تولید و مسیر بیوسنتز آن

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 40

چکیده

 پسته با نام علمی Pistacia vera L. گیاهی نیمه گرمسیری از خانواده پسته یا کازو (Anacardiaceae) است. با توجه به اینکه سطح نسبتا وسیعی از کشور در مناطق کویری واقع شده و دارای شرایط نامساعدی مانند شوری آب و خاک و کم آبی می باشد, کشت پسته به عنوان یک گیاه مقاوم بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سطح زیر کشت و آمار موجود مربوط به صادرات این محصول نشان می دهد که پسته در میان محصولات باغی از اهمیت اقتصادی زیادی برای ایران برخوردار بوده و این در حالی است که در مراحل مختلف تولید پسته از مزرعه تا انبار میکروارگانیسم های مختلفی از جمله قارچ ها, با فعالیت روی میوه پسته سبب کاهش کیفیت و بالطبع کاهش بازارپسندی این محصول شده اند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که فلور قارچ اصلی روی میوه پسته آسپرژیلوس و گونه غالب  Aspergillus nigerاست. اگرچه گونه های آسپرژیلوس جزء کپک های انباری نامیده می شوند, لیکن جدایه های A. niger قادر به تولید پکتیناز و کوتیناز نیز هستند. بنابراین علاوه بر خاصیت ساپروفیتی, اندکی نیز حالت تهاجمی دارند و قادرند در شرایط مناسب مزرعه به دانه های در حال رشد نیز حمله کرده و میکوتوکسین تولید کنند. میکوتوکسین ها گروهی از ترکیبات سمی هستند که توسط گونه های متعددی از قارچ ها از جمله آسپرژیلوس, فوزاریوم و پنی سیلیوم تولید می شوند که سالانه روی 25 درصد از محصولات کشاورزی و مواد غذایی دنیا اثر نامطلوب می گذارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عراقی، میرمعصوم، مصطفی، معصومه، و رهنما، کامران. (1387). اهمیت و نقش آفلاتوکسین در پسته با تکیه بر ردیابی ژن های درگیر در تولید و مسیر بیوسنتز آن. ترویج گیاه پزشکی (گیاه پزشک و غذا)، 2(2)، 37-40. SID. https://sid.ir/paper/455699/fa

    Vancouver: کپی

    عراقی میرمعصوم، مصطفی معصومه، رهنما کامران. اهمیت و نقش آفلاتوکسین در پسته با تکیه بر ردیابی ژن های درگیر در تولید و مسیر بیوسنتز آن. ترویج گیاه پزشکی (گیاه پزشک و غذا)[Internet]. 1387؛2(2):37-40. Available from: https://sid.ir/paper/455699/fa

    IEEE: کپی

    میرمعصوم عراقی، معصومه مصطفی، و کامران رهنما، “اهمیت و نقش آفلاتوکسین در پسته با تکیه بر ردیابی ژن های درگیر در تولید و مسیر بیوسنتز آن،” ترویج گیاه پزشکی (گیاه پزشک و غذا)، vol. 2، no. 2، pp. 37–40، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/455699/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button