مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,138
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه ذرات سنگ آهک بر ویژگی های تولیدی و سختی استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 154

چکیده

 به منظور بررسی اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه سنگ آهک بر ویژگی های تولیدی و سختی استخوان درشت نی, آزمایشی با استفاده از 384 قطعه جوجه گوشتی انجام گرفت. جوجه ها تا هفت روزگی با یک جیره آغازین تجارتی تغذیه, و سپس به طور تصادفی به 64 گروه شش قطعه ای تقسیم شدند, به گونه ای که از نظر میانگین وزن بدن میان گروه ها اختلاف معنی داری وجود نداشت (5.4 ± 82.2 گرم). از روز هشتم تیمارهای آزمایشی به جوجه ها اختصاص یافت. تیمارها شامل نوع منبع کلسیمی (سنگ آهک و پوسته صدف), سطح کلسیم (100 و 85 درصد سطح توصیه شده NRC) و اندازه ذرات سنگ آهک ریز (کوچک تر از 0.15 میلی متر), متوسط (0.3 تا 0.18 میلی متر) و درشت (1.18 تا 4.75 میلی متر) بودند.نتایج نشان داد که درصد ابقای ظاهری فسفر در سنین 21 و 56 روزگی, مقدار خاکستر, ماده خشک و طول و ضخامت استخوان درشت نی در سن 56 روزگی, در جوجه های تغذیه شده با سنگ آهک بیشتر از گروه های تغذیه شده با پوسته صدف بود (P<0.05). سطح کلسیم 85 درصد توصیه شده NRC, در برابر سطح کلسیم 100 درصد NRC, به گونه معنی داری غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذایی را, به ویژه در دوره آغازین کاهش (P<0.001), و درصد ابقای ظاهری کلسیم را در سنین 21 و 42 روزگی افزایش داد (P<0.05). سطح کلسیم معادل 100 درصد  NRCدر مقایسه با سطح کلسیم 85 درصد NRC, درصد ابقای ظاهری فسفر را در سنین 21 و 42 روزگی و ضخامت استخوان درشت نی را در سنین 56 روزگی (P<0.01) و مقدار ماده خشک, مقدار و درصد خاکستر استخوان درشت نی را در سن 42 روزگی به طورمعنی داری افزایش داد (P<0.05). ذرات سنگ آهک در اندازه درشت و متوسط, درمقایسه با ذرات ریز, مقدار غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذایی را, به ویژه دردوره آغازین, کاهش معنی داری دادند. ذرات متوسط سنگ آهک در سطح کلسیم 85 درصد NRC, و ذرات درشت در سطح کلسیم 100 درصد NRC, به طور معنی داری معیارهای مربوط به رشد و آهکی شدن استخوان درشت نی و درصد ابقای ظاهری کلسیم و فسفر را افزایش دادند (P<0.05). در سطح کلسیم 85 درصد  NRC, اندازه ذرات درشت و متوسط سنگ آهک در مقایسه با ذرات ریز آن, به گونه معنی داری درصد جوجه های مبتلا به فلجی پا را کاهش دادند (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زهروی، مریم، نصیری مقدم، حسن، افتخاری شاهرودی، فریدون، و دانش مسگران، محسن. (1380). اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه ذرات سنگ آهک بر ویژگی های تولیدی و سختی استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(3)، 143-154. SID. https://sid.ir/paper/440910/fa

    Vancouver: کپی

    زهروی مریم، نصیری مقدم حسن، افتخاری شاهرودی فریدون، دانش مسگران محسن. اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه ذرات سنگ آهک بر ویژگی های تولیدی و سختی استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(3):143-154. Available from: https://sid.ir/paper/440910/fa

    IEEE: کپی

    مریم زهروی، حسن نصیری مقدم، فریدون افتخاری شاهرودی، و محسن دانش مسگران، “اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه ذرات سنگ آهک بر ویژگی های تولیدی و سختی استخوان درشت نی در جوجه های گوشتی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 3، pp. 143–154، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/440910/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button