Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,023
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

370
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 455 | صفحه پایان 463

چکیده

 این آزمایش جهت ارزیابی کیفیت خاک فسفات بعضی از معادن کشور در تولید دی کلسم فسفات جهت استفاده در تغذیه طیور گوشتی انجام شد. خاک فسفات از معدن اسفوردی یزد تهیه و توسط روش جدیدی به دی کلسیم فسفات تبدیل گردید. این روش دارای سه مرحله اصلی هضم سنگ فسفات, فلوئور زدایی و خنثی سازی می باشد. برای مقایسه نمونه تولیدی با نمونه دی کلسیم فسفات تجارتی, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 گروه آزمایشی و 3 تکرار (25 قطعه جوجه در هر تکرار) بر روی 450 قطعه جوجه یکروزه گوشتی تجارتی از سن 1 تا 21 روزگی انجام گرفت. تمام جیره های غذایی دارای مواد مغذی یکسان بوده و تنها وجه تمایز آنها اختلاف در مقدار و منبع فسفر بود. جیره پایه دارای 0.23 درصد فسفر زیست فراهم و 0.25 درصد کلسیم بود. به جیره پایه به اندازه ای دی کلسیم فسفات اضافه شد تا میزان فسفر در 4 جیره با دی کلسیم فسفات تجارتی تا سطوح 95, 90, 85 و %100 نیاز و در 2 جیره با دی کلسیم فسفات تولیدی تا سطح 85 و %100 نیاز جوجه ها بر اساس جداول احتیاجات غذایی موسسه تحقیقات بین المللی 1994 تامین گردد. همچنین مقدار کلسیم در کلیه جیره ها برابر 0.9 درصد بود. در سن 21 روزگی ارزش بیولوژیکی و ارزش بیولوژیکی نسبی منابع فسفر و عملکرد جوجه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که منابع فسفر از نظر تاثیر بر عملکرد جوجه اختلاف معنی داری ندارد و منبع فسفر جدید مکمل مناسب تری برای جوجه می باشد. همچنین کاهش فسفر زیست فراهم تا 15 درصد پایین تر از سطح توصیه شده بر عملکرد جوجه تاثیری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مطلبی، حسن، کامیاب، عبدالرضا، رشیدی، فریبرز، و قدرت نما، احمد. (1381). ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران، 33(3)، 455-463. SID. https://sid.ir/paper/441092/fa

    Vancouver: کپی

    مطلبی حسن، کامیاب عبدالرضا، رشیدی فریبرز، قدرت نما احمد. ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(3):455-463. Available from: https://sid.ir/paper/441092/fa

    IEEE: کپی

    حسن مطلبی، عبدالرضا کامیاب، فریبرز رشیدی، و احمد قدرت نما، “ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 3، pp. 455–463، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/441092/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا