مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

799
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

298
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه و تحلیل ژنتیکی عطر و طعم برنج به کمک نشانگر رپید و روش کلاسیک

صفحات

 صفحه شروع 911 | صفحه پایان 916

کلیدواژه

انتخاب به کمک نشانگر (MAS)Q4

چکیده

 برنج یکی از مهمترین گیاهان زراعی بوده و دارای نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کشور می باشد. عطر و طعم یکی از صفات مهمی است که نقش اساسی در بازارپسندی و قیمت برنج داراست. در تحقیق حاضر سعی گردید تا کارآیی نشانگر مولکولی (OPAG-08) رپید همبسته با ژن کنترل کننده عطر و طعم برنج در نسل در حال تفکیک F2 مورد ارزیابی قرار گیرد و از آن در انتخاب بوسیله نشانگرهای مولکولی MAS)) استفاده گردد. برای تحقق این موضوع, در سال اول رقم معطر رشتی در رقم غیر معطر IR28 تلاقی داده شد. سپس نسل F1 را در سال زراعی بعد (سال دوم) کشت کرده و بذر توده F2 از آن بدست آمد و در سال سوم بذر F2 کشت گردید. از DNA تک بوته های نسل دوم برای انتخاب گیاهان معطر به کمک نشانگر OPAG-08)) رپید استفاده گردید. بذور حاصل از آن (بذور F3) نیز برای تست آللی استفاده شدند. نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل فنوتیپی عطر و طعم برنج در نسل F2 نشان داد که این صفت با دو ژن به نسبت 15:1 (به ترتیب ارقام معطر:غیر معطر) با احتمال 95 درصد کنترل می شود. گیاهان هموزیگوس معطر F2 در آزمایشگاه از طریق تست آللی بذور F3 (فنوتیپینگ) مشخص گردیدند. سپس آزمون گیاهان هموزیگوس معطر نسل F2 از طریق نشانگر مولکولی رپید (ژنوتیپینگ) صورت گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان کارآیی این نشانگر در انتخاب مولکولی (MAS) برابر با 70.62 درصد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توسلی، امیر، نعمت زاده، قربانعلی، و رودبارکلاری، فرشاد. (1384). تجزیه و تحلیل ژنتیکی عطر و طعم برنج به کمک نشانگر رپید و روش کلاسیک. علوم کشاورزی ایران، 36(4)، 911-916. SID. https://sid.ir/paper/441134/fa

    Vancouver: کپی

    توسلی امیر، نعمت زاده قربانعلی، رودبارکلاری فرشاد. تجزیه و تحلیل ژنتیکی عطر و طعم برنج به کمک نشانگر رپید و روش کلاسیک. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(4):911-916. Available from: https://sid.ir/paper/441134/fa

    IEEE: کپی

    امیر توسلی، قربانعلی نعمت زاده، و فرشاد رودبارکلاری، “تجزیه و تحلیل ژنتیکی عطر و طعم برنج به کمک نشانگر رپید و روش کلاسیک،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 4، pp. 911–916، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/441134/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button