مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر خشک شدن و انجماد بر تولید مثل رویشی تلخه (.Acroptilon repens L)

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 209

کلیدواژه

تلخه (.Acroptilon repens L)Q3

چکیده

 به منظور بررسی اثر خشک شدن و انجماد برتوانایی تکثیر رویشی ریشه های تلخه (Acroptilon repens) آزمایشی در سال 1383 در موسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی, بخش تحقیقات علف های هرز انجام گرفت. آزمایش اثر خشک شدن بر تکثیر رویشی ریشه بصورت فاکتوریل با 4 تکرار بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. فاکتور اول (A), مدت زمان نگه داری در آون ( 0, 24, 48, 96 و 192 ساعت) و فاکتور دوم (B), دمای نگه داری در آون (5, 15 و 25 درجه سانتی گراد) بود. آزمایش اثر انجماد بر تکثیر رویشی ریشه  بصورت فاکتوریل با 4 تکرار و در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. فاکتور اول, مدت زمان نگه داری در انجماد (0, 24, 48 و 96 ساعت) و فاکتور دوم, دمای انجماد (1-, 3- و 5- درجه سانتی گراد) بود. در آزمایش اثر خشک شدن بر تکثیر رویشی ریشه, اثر فاکتورهای تحت بررسی بر درصد آب از دست رفته, تعداد اندام هوایی, وزن خشک, تعداد برگ و طول اندام هوایی معنی دار بود.اما اثر متقابل این عوامل, تنها بر درصد آب از دست رفته, تعداد اندام هوایی و طول اندام هوایی معنی دار بود. با افزایش دما و مدت زمان نگه داری در آون, توانایی تکثیر رویشی ریشه کاهش یافت.بطوریکه در دمای 5 درجه سانتیگراد پس از 96 ساعت نگهداری در آون و در دماهای 15 و 25 درجه سنانتیگراد پس از 24 ساعت نگهداری در آون تکثیر رویشی ریشه قطع شد. در آزمایش اثر انجماد بر تکثیر رویشی ریشه ها, فاکتورهای آزمایش و اثر متقابل آنها بر تعداد اندام هوایی, تعداد برگ و طول اندام هوایی معنی دار بود. با افزایش دمای انجماد و مدت زمان نگهداری در انجماد, توانایی تکثیر رویشی ریشه ها کاهش یافت. بطوریکه در دمای1- درجه سانتیگراد پس از 96, 48 و 24 ساعت نگهداری در انجماد تکثیر رویشی به ترتیب کاهش یافت. امادر 3- درجه سانتیگراد پس از 48 ساعت نگهداری در انجماد و در دماهای 5- درجه سانتی گراد پس از 24 ساعت نگهداری در انجماد تکثیر رویشی ریشه قطع شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آل ابراهیم، محمدتقی، راشدمحصل، محمدحسن، میقانی، فریبا، باغستانی میبدی، محمدعلی، نصیری محلاتی، مهدی، و پهلوانی، امیرحسین. (1386). بررسی اثر خشک شدن و انجماد بر تولید مثل رویشی تلخه (.Acroptilon repens L) . پژوهشهای زراعی ایران، 5(2)، 201-209. SID. https://sid.ir/paper/442006/fa

    Vancouver: کپی

    آل ابراهیم محمدتقی، راشدمحصل محمدحسن، میقانی فریبا، باغستانی میبدی محمدعلی، نصیری محلاتی مهدی، پهلوانی امیرحسین. بررسی اثر خشک شدن و انجماد بر تولید مثل رویشی تلخه (.Acroptilon repens L) . پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1386؛5(2):201-209. Available from: https://sid.ir/paper/442006/fa

    IEEE: کپی

    محمدتقی آل ابراهیم، محمدحسن راشدمحصل، فریبا میقانی، محمدعلی باغستانی میبدی، مهدی نصیری محلاتی، و امیرحسین پهلوانی، “بررسی اثر خشک شدن و انجماد بر تولید مثل رویشی تلخه (.Acroptilon repens L) ،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 5، no. 2، pp. 201–209، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button