Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,523
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

195
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر باکتری های آزوسپیریلوم و ازتوباکتر همراه با مصرف ریز مغذی ها به صورت محلول پاشی و کاربرد در خاک در خصوصیات کمی و کیفی 5 رقم گندم بعد از کشت ذرت در استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 367 | صفحه پایان 376

چکیده

 ازتوباکتر و آزوسپیریلوم از میکروارگانیسم های تثبیت کننده نیتروژن ملکولی هستند که در هم یاری با ریشه غلات و گرامینه های دیگر, رشد و نمو آنها را تقویت می کنند. در این راستا آزمایشی مزرعه ای با استفاده از کرتهای دوبار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 84-1383 در 45 کیلومترری جنوب شرق شیراز اجرا شد. در این طرح کرتهای اصلی شامل مصرف ریزمغذی ها به صورت محلول پاشی و کاربرد در خاک, کرتهای فرعی شامل مصرف و عدم مصرف باکتری های آزوسپیریلوم و ازتوباکتر و کرتهای فرعی - فرعی شامل 5 رقم گندم داراب -2, استار, شیراز, پیشتاز و چمران بود. نتایج بدست آمده نشان داد که تیمار محلول پاشی و مصرف در خاک ریز مغذی ها فقط بر صفات تعداد سنبله در مترمربع و وزن هزاردانه تاثیر داشت. به طوریکه مصرف در خاک, باعث افزایش تعداد سنبله و محلول پاشی آن باعث افزایش وزن هزاردانه گردید. تیمار باکتری های آزوسپیریلوم و ازتوباکتر نیز در بین خصوصیات کمی تنها بر وزن هزاردانه تاثیر داشت و مصرف آن باعث افزایش این صفت گردید. همچنین درصد پروتیین دانه با کاربرد این دو باکتری افزایش یافت. در بین ارقام مورد بررسی نیز در کلیه صفات اختلاف معنی داری مشاهده گردید. به طوریکه رقم چمران در اغلب صفات کمی, بالاترین مقادیر را به خود اختصاص داد اما در درصد پروتیین دانه, رقم استار بالاترین مقدار را دارا شد. به طور کلی می توان گفت رقم چمران و بعد از آن داراب -2 ارقام مناسبی برای کشت بعد از ذرت, در منطقه مورد نظر می باشند. همچنین مصرف باکتری های آزوسپیریلوم و ازتوباکتر بر خصوصیات کیفی, موثرتر بوده است. هر کدام از دو شیوه مصرف در خاک و محلول پاشی ریزمغذی ها نیز با توجه به عدم اختلاف معنی دار در اکثر صفات می تواند با توجه به شرایط منطقه توصیه گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بحرانی، عبداله، حسینی، مجتبی، معمار، سعید، و طهماسبی سروستانی، زین العابدین. (1386). بررسی تاثیر باکتری های آزوسپیریلوم و ازتوباکتر همراه با مصرف ریز مغذی ها به صورت محلول پاشی و کاربرد در خاک در خصوصیات کمی و کیفی 5 رقم گندم بعد از کشت ذرت در استان فارس. علوم کشاورزی ایران، 1-38(2 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی))، 367-376. SID. https://sid.ir/paper/442829/fa

Vancouver: کپی

بحرانی عبداله، حسینی مجتبی، معمار سعید، طهماسبی سروستانی زین العابدین. بررسی تاثیر باکتری های آزوسپیریلوم و ازتوباکتر همراه با مصرف ریز مغذی ها به صورت محلول پاشی و کاربرد در خاک در خصوصیات کمی و کیفی 5 رقم گندم بعد از کشت ذرت در استان فارس. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1386؛1-38(2 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی)):367-376. Available from: https://sid.ir/paper/442829/fa

IEEE: کپی

عبداله بحرانی، مجتبی حسینی، سعید معمار، و زین العابدین طهماسبی سروستانی، “بررسی تاثیر باکتری های آزوسپیریلوم و ازتوباکتر همراه با مصرف ریز مغذی ها به صورت محلول پاشی و کاربرد در خاک در خصوصیات کمی و کیفی 5 رقم گندم بعد از کشت ذرت در استان فارس،” علوم کشاورزی ایران، vol. 1-38، no. 2 (ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی)، pp. 367–376، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442829/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا