مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کم آبیاری بر وزن و خصوصیات کیفی اجزا ریشه چهار رقم تجارتی چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 به منظور بررسی اثر کم آبیاری بر وزن و خصوصیات کیفی بخش های مختلف ریشه چغندرقند, این تحقیق در سال 1382 در قالب طرح آماری فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میاندوآب اجرا شد. سه سطح آبیاری شامل 40, 70 و 100 درصد نیاز آبی گیاه و چهار رقم چغندرقند (رسول, شیرین, دورتی و (BR1 به عنوان فاکتورهای طرح در نظر گرفته شدند. صفات کمی و کیفی بخشهای مختلف ریشه (سر, طوقه, ریشه اصلی و دنباله دار) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بالاترین و پایین ترین مقدار درصد قند قابل استحصال در کلیه ارقام به ترتیب در قسمت ریشه و سر وجود داشت. افزایش شدت تنش خشکی باعث افزایش درصد قند در آنها گردید. بیشترین غلظت سدیم, پتاسیم و نیتروژن در کلیه ارقام و در تمامی سطوح آبیاری به قسمت سر تعلق داشت. افزایش مقدار آب آبیاری باعث افزایش میزان این ترکیبات گردید. به طور کلی بر اساس نتایج این پژوهش و به دلیل تجمع زیاد غلظت ناخالصی ها در قسمت سر و همچنین سهم وزنی اندک آن, بایستی این بخش در هنگام برداشت محصول حذف گردید. در حالیکه همراه بودن طوقه در هنگام برداشت در همه ارقام و در کلیه سطوح آبیاری باعث افزایش عملکرد شکر سفید در واحد سطح گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سهرابی، یوسف، شکیبا، محمدرضا، عبدالهیان نوقابی، محمد، رحیم زاده خویی، فرخ، و تورچی، محمود. (1387). بررسی اثر کم آبیاری بر وزن و خصوصیات کیفی اجزا ریشه چهار رقم تجارتی چغندرقند. علوم کشاورزی ایران، 39-1(1(ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی))، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/442932/fa

    Vancouver: کپی

    سهرابی یوسف، شکیبا محمدرضا، عبدالهیان نوقابی محمد، رحیم زاده خویی فرخ، تورچی محمود. بررسی اثر کم آبیاری بر وزن و خصوصیات کیفی اجزا ریشه چهار رقم تجارتی چغندرقند. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1387؛39-1(1(ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی)):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/442932/fa

    IEEE: کپی

    یوسف سهرابی، محمدرضا شکیبا، محمد عبدالهیان نوقابی، فرخ رحیم زاده خویی، و محمود تورچی، “بررسی اثر کم آبیاری بر وزن و خصوصیات کیفی اجزا ریشه چهار رقم تجارتی چغندرقند،” علوم کشاورزی ایران، vol. 39-1، no. 1(ویژه زراعت، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی زراعی)، pp. 77–87، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442932/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button