مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,826
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کارآیی مصرف آب گندم تحت شرایط شوری و کم آبی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 64

چکیده

 در مناطق خشک و نیمه خشک, کمبود آب و کاهش کیفی منابع آب و خاک از عوامل اصلی کاهش تولید محسوب می شوند. در چنین شرایطی, کاربرد روش کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی دو راهبرد مدیریتی مهم جهت تعدیل شرایط تنش آبی پنداشته می شود. در این راستا, پژوهش حاضر به منظور بررسی کارآیی مصرف آب و عملکرد گندم تحت شرایط شوری و کم آبی به مدت دو سال زراعی (81-80 و 82-81) در شمال شهرستان گرگان (آق قلا) به اجرا درآمد. چهارسطح مقدار آب شامل 50 (W1), (W2) 75, (W3) 100 و (W4) 125 درصد نیاز گیاه به عنوان عامل اصلی و چهار سطح شوری شامل (S3) 11.5, (S2) 8.5, (S1) 1.5 و (S4) 14.2 دسی زیمنس بر متر به عنوان عامل فرعی با سه تکرار در یک آزمایش کرت های خرد شده به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد که با استفاده از روش های کم آبیاری و همچنین کاربرد آب های شور زهکش ها برای آبیاری گندم حجم قابل توجهی آب غیر شور ذخیره می شود به طوری که کارآیی مصرف آب و عملکرد کاهش معنی داری نداشتند. توزیع شوری در نیمرخ خاک نشان داد, کاربرد آب شور موجب افزایش شوری خاک در زمان برداشت گندم می شود. در تیمار S4 و در عمق 40 سانتی متری شوری خاک از 4 دسی زیمنس بر متر در زمان کاشت به 7.5 دسی زیمنس بر متر در زمان برداشت افزایش یافت. ولی باران های پاییزه موجب تعدیل این روند در اوایل رشد گندم شده به طوری که در شروع فصل بعدی در تیمار فوق شوری خاک به 5.8 دسی زیمنس بر متر کاهش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، علیرضا، میرلطیفی، سیدمجید، همایی، مهدی، و چراغی، سیدعلی محمد. (1384). کارآیی مصرف آب گندم تحت شرایط شوری و کم آبی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 6(24)، 47-64. SID. https://sid.ir/paper/443035/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی علیرضا، میرلطیفی سیدمجید، همایی مهدی، چراغی سیدعلی محمد. کارآیی مصرف آب گندم تحت شرایط شوری و کم آبی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1384؛6(24):47-64. Available from: https://sid.ir/paper/443035/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا کیانی، سیدمجید میرلطیفی، مهدی همایی، و سیدعلی محمد چراغی، “کارآیی مصرف آب گندم تحت شرایط شوری و کم آبی،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 6، no. 24، pp. 47–64، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/443035/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button