Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

941
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر رژیم های مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد گندم در منطقه گرگان

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 90

چکیده

 در این تحقیق اثر کمیت و کیفیت های مختلف آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم در منطقه شمال شرقی آق قلا از توابع شهرستان گرگان مورد بررسی قرار گرفت. چهار سطح مقدار آب شامل(W1)50, (W2)75,(W3)100 و (W4)125 درصد نیاز گیاه به همراه چهار سطح شوری (S1)1.6,(S2)7.9, (S3)10.8 و(S4)13.6 دسی زیمنس بر متر با سه تکرار در یک آزمایش کرت های خردشده به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با عامل اصلی رژیم های آبیاری و عامل فرعی شوری در شرایط مزرعه ای به اجرا درآمده است. نتایج نشان می دهد که عملکرد گندم تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری (احتمال کمتر از 5 درصد) و شوری (احتمال کمتر از10 درصد) قرار گرفته است. از نظر اجزای عملکرد, رژیم های مختلف آبیاری و شوری بر تعداد خوشه بی تأثیر و بر وزن دانه و تعداد دانه در خوشه موثر واقع شده اند.مقدار مصرف فصلی آب توسط گیاه با افزایش مقدار آب آبیاری, افزایش ولی با افزایش مقدار شوری کاهش یافته است,به طوری که در تیمار چهارم آبیاری (W4) مقدار آب مصرف شده توسط گیاه در تیمار S4 معادل 88 درصد تیمار S1 بود.توزیع فصلی رطوبت و شوری در پروفیل خاک نشان داد که با افزایش شوری مقدار رطوبت در خاک افزایش یافته و بیشترین تغییرات آن در لایه سطحی خاک اتفاق افتاده است. کاربرد آب شور در کلیه تیمارها باعث شده است تا بهره وری تولید به ازای مصرف آب شیرین افزایش یابد. در تیمار W3S4 کارآیی آب براساس مصرف کل از9.8 با 20.9 کیلوگرم در هکتار به ازای هر میلی متر مصرف آب غیرشور افزایش یافته است.  

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کیانی، علیرضا، میرلطیفی، سیدمجید، همایی، مهدی، و چراغی، سیدعلی محمد. (1383). تاثیر رژیم های مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد گندم در منطقه گرگان. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(1)، 79-90. SID. https://sid.ir/paper/9270/fa

Vancouver: کپی

کیانی علیرضا، میرلطیفی سیدمجید، همایی مهدی، چراغی سیدعلی محمد. تاثیر رژیم های مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد گندم در منطقه گرگان. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(1):79-90. Available from: https://sid.ir/paper/9270/fa

IEEE: کپی

علیرضا کیانی، سیدمجید میرلطیفی، مهدی همایی، و سیدعلی محمد چراغی، “تاثیر رژیم های مختلف آبیاری و شوری بر عملکرد گندم در منطقه گرگان،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 1، pp. 79–90، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9270/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا