مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

431
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دمای محیط ریشه، اندازه پیاز و جیبرلین بر رشد رویشی زعفران زراعی (.Crocus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 96 | صفحه پایان 104

چکیده

 در این تحقیق اثرات دمای محیط ریشه, اندازه پیاز و جیبرلین )ماده تنظیم کننده رشد گیاهی( بر رشد رویشی زعفران در اتاق رشد مورد مطالعه قرار گرفت. طرح آزمایشی اسپلیت پلات فاکتوریل بر اساس طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار بود. دمای محیط ریشه به عنوان فاکتور اصلی در سه سطح (10, 15 و 20 درجه سانتی گراد(, ترکیب فاکتوریل از اندازه پیاز در دو سطح )بزرگ و کوچک( و آغشته کردن پیازها با جیبرلین (GA3) در دو سطح )غلظت های صفر و 500 پی.پی.ام( به عنوان فاکتورهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که دما, اثر متقابل دما با جیبرلین و اندازه پیاز تاثیر معنی داری بر رشد رویشی زعفران دارد. گیاهانی که با جیبرلین تیمار نشده بودند اما دمای محیط ریشه آنها 15 درجه سانتی گراد بود تعداد برگ بیشتری نسبت به بقیه داشتند. گیاهانی که با جیبرلین تیمار شده بودند و دمای محیط ریشه آنها 10 یا 15 درجه سانتی گراد بود وزن خشک برگ آنها بیشتر از بقیه گیاهان بود. پیازهای بزرگ در مقایسه با پیازهای کوچک, گیاهانی با تعداد و وزن خشک برگ بیشتری تولید کردند. گیاهان حاصل از پیازهای بزرگ در دمای محیط ریشه 15 درجه سانتی گراد رشد بهتری داشتند اما ارتفاع گیاهان در دمای 10 درجه سانتی گراد محیط ریشه محدود شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرشکاری، حسین، سروش زاده، علی، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، و جلالی جواران، مختار. (1386). تاثیر دمای محیط ریشه, اندازه پیاز و جیبرلین بر رشد رویشی زعفران زراعی (.Crocus sativus L). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(5)، 96-104. SID. https://sid.ir/paper/443202/fa

    Vancouver: کپی

    امیرشکاری حسین، سروش زاده علی، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، جلالی جواران مختار. تاثیر دمای محیط ریشه, اندازه پیاز و جیبرلین بر رشد رویشی زعفران زراعی (.Crocus sativus L). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(5):96-104. Available from: https://sid.ir/paper/443202/fa

    IEEE: کپی

    حسین امیرشکاری، علی سروش زاده، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، و مختار جلالی جواران، “تاثیر دمای محیط ریشه, اندازه پیاز و جیبرلین بر رشد رویشی زعفران زراعی (.Crocus sativus L)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 5، pp. 96–104، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/443202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button