مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر باکتری Cellulomonas uda بر تخمیر و ترکیب شیمیایی ذرت علوفه ای

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 89

چکیده

 به منظور بررسی سطوح مختلف باکتری Cellulomonas uda بر روند تخمیر و ترکیب شیمیایی, گیاه کامل ذرت به مدت 60 روز در سیلوهای کوچک 70 گرمی سیلو گردید. در یک طرح کاملا تصادفی, سه عدد سیلو از گروه تیمار 1 (بدون باکتری) و تیمارهای 2 و 3 (به ترتیب 1.2×105 و 2.4×105 واحد تشکیل کلنی یا CFU, به ازای هر گرم گیاه تازه) در سومین و شصتمین روز بعد از سیلو کردن باز شدند. معیارهای مورد اندازه گیری عبارت بود از: ماده خشک, اسیدیته, ماده آلی, کربوهیدرات های محلول در آب, پروتئین خام, دیواره سلولی (NDF), دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF), همی سلولز و ازت آمونیاکی. افزودن باکتری در هر دو سطح باعث افزایش معنی دار اسیدیته سیلاژها در روز سوم گردید (P<0.05). اسیدیته نهایی علوفه سیلو شده با بیشترین غلظت باکتری, به طور معنی داری (P<0.05) بیشتر بود, که احتمالا نشان دهنده افزایش شدت تخمیر کربوهیدرات های ناشی از تجزیه سلولز در این سیلوهاست. با افزودن باکتری, میزان قندهای محلول در آب باقی مانده نهایی, به طور غیرمعنی داری افزایش یافت. میزان ازت آمونیاکی نهایی همه سیلاژها کمتر از 8 درصد ازت کل, و در تیمارهای 2 و 3 از این هم کمتر بود. افزودن باکتری باعث کاهش میزان دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) به میزان 11.9 و 1.8 درصد, به ترتیب در تیمارهای 2 و 3 گردید. میزان دیواره سلولی در تیمارهای 1 و 3 افزایش, و در تیمار 2 حدود 3.6 گرم در هر کیلوگرم ماده خشک کاهش نشان داد. میزان همی سلولز در همه تیمارها افزایش داشت, اما میزان سلولز در تیمارهای 1, 2 و 3 به ترتیب 9.38, 17.37 و 12.49 درصد کاهش یافت. به طور خلاصه, افزودن باکتری Cellulomonas uda در سطح CFU 1.2×105 به ازای هر گرم گیاه تازه در افزایش قندهای محلول در آب باقی مانده, کاهش دیواره سلولی و هیدرولیز سلولز از گیاه کامل ذرت موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی حقیقی فرد، ابراهیم. (1379). اثر باکتری Cellulomonas uda بر تخمیر و ترکیب شیمیایی ذرت علوفه ای . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 4(4)، 83-89. SID. https://sid.ir/paper/445094/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی حقیقی فرد ابراهیم. اثر باکتری Cellulomonas uda بر تخمیر و ترکیب شیمیایی ذرت علوفه ای . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1379؛4(4):83-89. Available from: https://sid.ir/paper/445094/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم روغنی حقیقی فرد، “اثر باکتری Cellulomonas uda بر تخمیر و ترکیب شیمیایی ذرت علوفه ای ،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 4، no. 4، pp. 83–89، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/445094/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button