مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های مکانیکی فیلم های نانویی نقره– رس برای بسته بندی مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

چکیده

 در این پژوهش, ویژگی های مکانیکی هفت نوع فیلم نانویی با درصدهای مختلف نقره و رس – نقره, شامل مدول الاستیسیته, مقاومت کششی, چغمرگی, درصد کشیدگی تا پاره شدن, مقاومت در برابر رشد پارگی, و رنگ فیلم های نانویی بررسی شده و با فیلم شاهد (فاقد ذرات نانو) مقایسه شد. نتایج نشان داد که با به کار بردن ذرات نانویی در فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE), مدول الاستیسیته, مقاومت کششی و مقاومت در برابر رشد پارگی, به میزان 1.4 تا 2.5 برابر افزایش می یابد در حالی که درصد کشیدگی تا پاره شدن چغمرگی, به میزان 1.1 تا 4 برابر کاهش خواهد یافت. اثر نوع فیلم نانویی بر مدول الاستیسیته, مقاومت کششی و مقاومت در برابر رشد پارگی در سطح 0.99 و درصد میزان کشیدگی تا پاره شدن و چغمرگی فیلم, در سطح 0.95 معنادار است. با بررسی پارامترهای مربوط به رنگ و به دست آوردن اختلاف رنگ کلی فیلم ها ( DE), مشخص شد که فیلم دارای 1000 قسمت در میلیون نانو نقره (S2), در مقایسه با سایر فیلم ها رنگ بیشتری دارد. کمترین اختلاف رنگ کلی مربوط به فیلم شاهد است. اختلاف رنگ کلی در فیلم های نانو نقره, با افزایش درصد نقره افزایش می یابد, ولی در فیلم های ترکیبی با افزایش درصد رس کاهش نشان می دهد. در مجموع, با توجه به نتایج آزمون رنگ, فیلم شاهد (فاقد ذرات نانو) و فیلم دارای 1000 قسمت در میلیون نانو نقره (S2), بهترین و بدترین نوع فیلم شناخته شدند. در مجموع, فیلم نانویی ترکیبی 3 درصد (SC3), دارای «500 قسمت در میلیون نقره – 450 قسمت در میلیون رس» از نظر خواص مکانیکی, نسبت به سایر فیلم ها در سطح قابل قبول تر قرار دارد, اما مشکل عمده ای که دارد, رنگ تیره آن به دلیل وجود ذرات رس است که ممکن است برای بسته بندی برخی مواد غذایی (که رنگ بسته نقش مهمی دارد) مناسب نباشد. در چنین مواردی, فیلم های نانویی ترکیبی با درصد کمتر ذرات رس می تواند به کار برده شود وگرنه باید به دنبال راه های رفع تیرگی آن بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مینایی، سعید، ستاری نجف آبادی، میثم، عزیزی، محمدحسین، و افشاری، حامد. (1389). بررسی ویژگی های مکانیکی فیلم های نانویی نقره– رس برای بسته بندی مواد غذایی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 11(2)، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/448004/fa

    Vancouver: کپی

    مینایی سعید، ستاری نجف آبادی میثم، عزیزی محمدحسین، افشاری حامد. بررسی ویژگی های مکانیکی فیلم های نانویی نقره– رس برای بسته بندی مواد غذایی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1389؛11(2):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/448004/fa

    IEEE: کپی

    سعید مینایی، میثم ستاری نجف آبادی، محمدحسین عزیزی، و حامد افشاری، “بررسی ویژگی های مکانیکی فیلم های نانویی نقره– رس برای بسته بندی مواد غذایی،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 11، no. 2، pp. 59–72، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/448004/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button