مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

180
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی نقش منابع اطلاعاتی در پذیرش فناوری های پرورش ماهی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 67

چکیده

 اشاعه و کاربرد نوآوری یکی ا ز راه های مناسب برای مدرنیزه سازی جوامع و مقابله با چالش های امنیت غذایی و اشتغال است. پذیرش هر نوآوری در فرآیند و مراحلی شامل آگاهی, ترغیب و تصمیم صورت می گیرد که نقش راه های ارتباطی و منابع اطلاعاتی در این فرایند اهمیت بسیاری دارد. این پژوهش با در نظر گرفتن اهمیت موضوع, نقش راه های ارتباطی و منابع اطلاعاتی در پذیرش فناوری های پرورش ماهی را بررسی کرده است. برای انجام گزینش یک نمونه 91 نفری از پرورش دهندگان ماهی سردآبی که دست کم یک دوره سابقه پرورش ماهی را داشتند در استان کردستان گزینش شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه بهره گیری شد.نتایج پژوهش نشان داد که سواد, فاصله از شهر تابعه, میزان بهره گیری از منابع اطلاعاتی شخصی مانند کارشناسان ترویج استان, کارشناسان شیلات استان, دیگر پرورش دهندگان و تلفن, و همچنین میزان بهره گیری از منابع اطلاعاتی جمعی مانند نشریه ها و کلاس های آموزشی با میزان پذیرش فناوری های پرورش ماهی رابطه مثبت و معنی داری داشتند. این متغیرها درتحلیل رگرسیونی توانستند52 درصد تغییرات میزان پذیرش فناوری های پرورش ماهی را تبیین کنند. نتایج تحلیل مسیرنیزنشان داد که متغیر سواد علاوه بر اثر مستقیم به طور غیرمستقیم و از راه تاثیربر میزان بهره گیری ازمنابع اطلاعاتی شخصی و جمعی بر پذیرش تاثیرمثبت دارد. بر پایه نتایج, برای اشاعه فناوری های پرورش ماهی بهره گیری از رهیافت آموزش و دیدار تعدیل شده که در آن از هر دوی منابع اطلاعات جمعی و شخصی بهره گیری شود پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ویسی، هادی، و رضوانفر، احمد. (1388). ارزیابی نقش منابع اطلاعاتی در پذیرش فناوری های پرورش ماهی. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 62(1)، 57-67. SID. https://sid.ir/paper/448682/fa

    Vancouver: کپی

    ویسی هادی، رضوانفر احمد. ارزیابی نقش منابع اطلاعاتی در پذیرش فناوری های پرورش ماهی. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1388؛62(1):57-67. Available from: https://sid.ir/paper/448682/fa

    IEEE: کپی

    هادی ویسی، و احمد رضوانفر، “ارزیابی نقش منابع اطلاعاتی در پذیرش فناوری های پرورش ماهی،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 62، no. 1، pp. 57–67، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/448682/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button