مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات دمای دوران انکوباسیون و لاروی بر روی تغییرات بافت ماهیچه ای لارو ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877)

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 105

چکیده

 در این تحقیق اثرات دما بعنوان یکی از مهمترین عوامل زیست محیطی و آثار احتمالی آن در مراحل مختلف زندگی ماهی آزاد دریای خزر با شبیه سازی شرایط انکوباسیون طبیعی و مقایسه با درجه حرارت سرد و گرم در سه دستگاه انکوباتور مداربسته با سه تیمار در دماهای ثابت 4, 8 و 12 درجه سانتیگراد برای تخم های سبز مولدین وحشی و سه تیمار با دماهای فوق برای تخم های سبز مولدین پرورشی مورد مطالعه قرار گرفت. دوره انکوباسیون در شرایط تاریکی و با استفاده از آب برداشت شده از محل طبیعی تخم ریزی این ماهی و با پایش دیجیتال دما و اکسیژن محلول در آب در طول مدت انکوباسیون تا پایان جذب کیسه زرده و شروع مرحله لاروی انجام شد. تعداد و قطر رشته های ماهیچه ای سفید اختلاف معنی داری بین سه تیمار سرد, شاهد و گرم در هر دو گروه وحشی و پرورشی نشان داد. تعداد مقاطع ماهیچه ای در تیمار گرم بیشترین میانگین (72.54 عدد) و قطر رشته های ماهیچه ای سفید کمترین میانگین (8.46 میکرون) و در تیمار سرد بیشترین قطر رشته های ماهیچه ای سفید با کمترین تعداد بترتیب با میانگین های 20.59 میکرون و 50.72 عدد ملاحظه گردید. با محاسبه موفقیت در تفریخ تلفات قابل توجه تخم در دمای سرد ثبت و بهترین دما در انکوباتور شاهد (8oC) در نسل وحشی ماهی آزاد دریای خزر ملاحظه گردید. دمای انکوباسیون با ایجاد تاثیر معنی داری در رشته های ماهیچه ای سفید بعنوان نشانگر مهمی از وضعیت عضلات تشکیل دهنده گوشت ماهی و تغییرات شکلی شناخته شد که می تواند در ملاحظات بازسازی ذخایر طبیعی و برنامه های اهلی سازی این ماهی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده ثابت، حمیدرضا، کلباسی، محمدرضا، پورکاظمی، محمد، و صادقی زاده، مجید. (1395). اثرات دمای دوران انکوباسیون و لاروی بر روی تغییرات بافت ماهیچه ای لارو ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(1)، 95-105. SID. https://sid.ir/paper/4488/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده ثابت حمیدرضا، کلباسی محمدرضا، پورکاظمی محمد، صادقی زاده مجید. اثرات دمای دوران انکوباسیون و لاروی بر روی تغییرات بافت ماهیچه ای لارو ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(1):95-105. Available from: https://sid.ir/paper/4488/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا علیزاده ثابت، محمدرضا کلباسی، محمد پورکاظمی، و مجید صادقی زاده، “اثرات دمای دوران انکوباسیون و لاروی بر روی تغییرات بافت ماهیچه ای لارو ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 1، pp. 95–105، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4488/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button