مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نوع پایه و شوری ناشی از کلراید سدیم بر تغییرات غلظت نیترات، پرولین و پروتئین های محلول در برگ لیموشیرین

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

لیمو شیرین (Citrus limetta), به شوری آب و خاک خیلی حساس بوده و تحت این شرایط کاهش شدیدی در رشد و عملکرد خواهد داشت. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر پایه های نارنج (C. aurantium), لیموشیرین (C. limetta), لیمو آب (C. aurantifolia), ولکامریانا (C. volkameriana), و بکرائی (C. reticulate × C. limetta), و شوری بر تغییرات غلظت نیترات, پرولین و پروتئین های محلول در برگ لیمو شیرین و ریشه پایه ها بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در گلخانه انجام شده است. تیمارهای شوری از طریق آب آبیاری حاوی غلظتهای صفر, 20, 40 و 60 میلی مول در لیتر کلرید سدیم اعمال گردید. پس از اتمام دوره آزمایش, مقادیر نیترات, پرولین و پروتئین های محلول در برگ پیوندک و ریشه پایه اندازه گیری شد. در تیمار شاهد پایه های مورد آزمایش از نظر مقدار نیترات در برگ پیوندک و ریشه با هم اختلاف داشته و شوری باعث کاهش نیترات در برگ و افزایش آن در ریشه شد. کمترین مقدار پرولین در برگ و ریشه پایه ها در تیمار شاهد بود و شوری منجر به افزایش مقدار پرولین در برگ پیوندک و ریشه پایه ها شد. تحت تاثیر شوری مقدار پروتئین های محلول در برگ پیوندک بسته به نوع پایه و ریشه پایه ها تا سطح مشخصی از شوری افزایش و با افزایش سطح شوری کاهش یافت. بر اساس نتایج پایه ولکامریانا و تا حدودی بکرائی از پتانسیل خوبی در القاء تحمل به شوری در پیوندک لیمو شیرین برخوردار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین، تفضلی بندری، عنایت اله، و خلدبرین، بهمن. (1386). بررسی تاثیر نوع پایه و شوری ناشی از کلراید سدیم بر تغییرات غلظت نیترات, پرولین و پروتئین های محلول در برگ لیموشیرین. علوم و صنایع کشاورزی، 21(2 (ویژه علوم باغبانی))، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/450380/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، تفضلی بندری عنایت اله، خلدبرین بهمن. بررسی تاثیر نوع پایه و شوری ناشی از کلراید سدیم بر تغییرات غلظت نیترات, پرولین و پروتئین های محلول در برگ لیموشیرین. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1386؛21(2 (ویژه علوم باغبانی)):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/450380/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، عنایت اله تفضلی بندری، و بهمن خلدبرین، “بررسی تاثیر نوع پایه و شوری ناشی از کلراید سدیم بر تغییرات غلظت نیترات, پرولین و پروتئین های محلول در برگ لیموشیرین،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 21، no. 2 (ویژه علوم باغبانی)، pp. 11–21، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450380/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button