مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مقادیر مختلف سولفات روی (ZnSo4) در بهبود خصوصیات کمی و کیفی ارقام گندم

صفحات

 صفحه شروع 947 | صفحه پایان 957

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف سولفات روی در بهبود خصوصیات کمی و کیفی برخی از ارقام گندم آبی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال های 81 و 82 در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی عبارت بودند از: ارقام گندم در پنج سطح شامل: Mv-17, کاسپارد, الموت, C-73-5 C-73-20 و سطوح کود روی (Zn) در سه سطح شامل: صفر- 40 و 80 کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات روی. نتایج از تجزیه واریانس مرکب دو سال آزمایش نشان داد که با افزایش مصرف سولفات روی, عملکرد دانه, درصد پروتئین و میزان روی دانه افزایش می یابد. بیشترین عملکرد به رقم کاسپارد و کمترین آن به رقم الموت تعلق داشت. معنی دار شدن اثر متقابل سال در مقادیر مختلف سولفات روی بر میزان روی, نیتروژن و پروتئین دانه در سطح احتمال یک درصد و مقایسه میانگین ها نشان داد که در هر دو سال آزمایش با افزایش کاربرد سولفات روی, میزان آنها در دانه افزایش یافت ولی میزان این افزایش در سال اول آزمایش بیشتر از سال دوم بود. بیشترین درصد پروتئین به لاین C-75-5 و کمترین آن به لاین C-73-20 تعلق دارد هر چند که اختلاف آماری معنی داری بین ارقام MV-17, الموت, کاسپارد و C-73-20 با همدیگر از نظر میزان پروتئین وجود نداشت. بالاترین میزان نیتروژن دانه به لاین C-75-5 و پایین ترین آن به لاین C-73-20 با همدیگر از نظر میزان پروتئین وجود نداشت. بالاترین میزان نیتروژن دانه به لاین C-75-5 و پایین ترین آن به لاین C-73-20 مربوط می شد. در بین ارقام مورد بررسی با افزایش مصرف سولفات روی لاین C-75-5 بیشترین درصد روی و پروتئین را داشت رقم کاسپارد کمترین درصد روی و رقم MV-17 کمترین درصد پروتئین را داشت. از نظر عملکرد دانه رقم کاسپارد بالاترین و رقم الموت کمترین عملکرد دانه را داشت. وجود اثر متقابل معنی دار بین ارقام و مقادیر کاربرد روی بر درصد پروتئین دانه نشان داد که بیشترین درصد پروتئین به رقم کاسپارد با کاربرد 80 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و کمترین درصد پروتئین دانه به رقم C-73-20 بدون استفاده از سولفات روی تعلق داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سیدشریفی، رئوف، فرزانه، سلیم، ساعدنیا، ودود، و سیدشریفی، رضا. (1386). بررسی اثر مقادیر مختلف سولفات روی (ZnSo4) در بهبود خصوصیات کمی و کیفی ارقام گندم . علوم کشاورزی، 13(4)، 947-957. SID. https://sid.ir/paper/450462/fa

    Vancouver: کپی

    سیدشریفی رئوف، فرزانه سلیم، ساعدنیا ودود، سیدشریفی رضا. بررسی اثر مقادیر مختلف سولفات روی (ZnSo4) در بهبود خصوصیات کمی و کیفی ارقام گندم . علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(4):947-957. Available from: https://sid.ir/paper/450462/fa

    IEEE: کپی

    رئوف سیدشریفی، سلیم فرزانه، ودود ساعدنیا، و رضا سیدشریفی، “بررسی اثر مقادیر مختلف سولفات روی (ZnSo4) در بهبود خصوصیات کمی و کیفی ارقام گندم ،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 4، pp. 947–957، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450462/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button