مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

120
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه پارامترهای ژنتیکی صفات مرتبط با آندوسپرم در تلاقی های برنج

صفحات

 صفحه شروع 505 | صفحه پایان 517

چکیده

 به منظور مطالعه نحوه عمل ژن در ارقام برنج از لحاظ کیفیت پخت برای صفاتی نظیر درجه حرارت ژلاتینه شدن, غلظت ژل و میزان آمیلوز, چهار رقم برنج با سطوح متفاوتی از صفات, مورد مطالعه قرار گرفتند. ده جمعیت والدین, F1, RF1, BC1, RBC1, BC2, RBC2,F2 و RF2 با استفاده از روش تجزیه میانگین نسل ها و در شرایط آزمایشگاه برای دو تلاقی سنگ طارم×گرده و IRRI2×IR229 مورد ارزیابی قرار گرفتند. معنی دار شدن یکی از آثار متقابل یعنی [i], [j]1, [j]2, [l]1, [l]2,[l]  در برای صفات مورد بررسی نشان داد که علاوه بر عمل ژن افزایشی-غالبیت, اثر متقابل غیر آللی دو ژنی نیز وجود دارد به جزء برای صفت درجه حرارت ژلاتینه شدن در تلاقی سنگ طارم×گرده. در حالت دو ژنی, اپیستازی از نوع مضاعف برای صفت غلظت ژل در تلاقی IRRI2×IR229 مشاهده گردید. آثار سیتوپلاسمی و اثر متقابل سیتوپلاسی/هسته ای برای صفات غلظت ژل و میزان آمیلوز, در هر دو تلاقی معنی دار بودند. توارث پذیری عمومی و خصوصی به ترتیب در دامنه 0.77 تا 0.99 و 0.05 تا 0.93 برای کلیه صفات برآورد گردیدند. در تجزیه آماری اجزای واریانس, برای تمام صفات و تلاقی ها واریانس افزایشی معنی دار بود. معنی دار شدن اجزای و (کوواریانس افزایشی×غالبیت) به طور غیر مستقیم نشان دهنده وجود اثر غالبیت ژن هاست. انجام دورگ گیری و گزینش در نسل های تفکیک بالاتر برای صفات غلظت ژل و میزان آمیلوز و اعمال گزینش در نسل های اولیه برای صفت درجه حرارت ژلاتینه شدن در برنامه اصلاحی این صفات موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، شعله، باباییان جلودار، نادعلی، رنجبر، غلامعلی، کاظمی تبار، سیدکمال، و نوروزی، محمد. (1388). مطالعه پارامترهای ژنتیکی صفات مرتبط با آندوسپرم در تلاقی های برنج. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (ب))، 505-517. SID. https://sid.ir/paper/451548/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی شعله، باباییان جلودار نادعلی، رنجبر غلامعلی، کاظمی تبار سیدکمال، نوروزی محمد. مطالعه پارامترهای ژنتیکی صفات مرتبط با آندوسپرم در تلاقی های برنج. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (ب)):505-517. Available from: https://sid.ir/paper/451548/fa

    IEEE: کپی

    شعله کیانی، نادعلی باباییان جلودار، غلامعلی رنجبر، سیدکمال کاظمی تبار، و محمد نوروزی، “مطالعه پارامترهای ژنتیکی صفات مرتبط با آندوسپرم در تلاقی های برنج،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (ب)، pp. 505–517، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451548/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button