مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,215
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و عنصر معدنی فسفر بر رشد و نمو و جذب برخی از عناصر غذایی در نشاء گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ورمی کمپوست به عنوان یک ماده آلی و جایگزین برای مواد شیمیایی (کودها), آزمایشی طی سال 86 درگلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. در این تحقیق تاثیر 5 سطح ورمی کمپوست (0, 10, 25, 50 و 100 درصد حجمی) و 2 سطح فسفر (0 و 2 گرم سوپر فسفات تریپل به ازای هر گلدان) در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملا تصادفی در سه تکرار بر خصوصیات نشاء گوجه فرنگی رقم تجاریSuper Strain B  مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که زمان جوانه زدن بر اساس تعداد روز پس از کاشت در تیمار 25% به طور معنی داری سریع تر از سایر تیمارها بود. طول, قطر و میزان کلروفیل نشاء در تیمار 50 درصد ورمی کمپوست افزایش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد. در شاخص سطح برگ تیمار 25 درصد ورمی کمپوست بیشترین میزان را نشان داد. در جذب عنصر معدنی روی تیمار 100 درصد ورمی کمپوست افزایش معنی داری نسبت به بقیه تیمارها نشان داد. در جذب عناصر معدنی آهن, مس و منگنز تیمار 50 درصد ورمی کمپوست افزایش معنی داری مشاهده شد. عنصر معدنی فسفر یک روند افزایشی با افزایش ورمی کمپوست نشان داد. درصد رطوبت ریشه و شاخساره در زمان نشاکاری در تیمار 100 درصد ورمی کمپوست از سایر تیمارها بیشتر بود. ظهور اولین گل در تیمار 25 درصد ورمی کمپوست به طور معنی داری سریع تر از بقیه تیمارها بود. سریعترین ظهور اولین میوه تشکیل شده پس از اتقال نشاء ها به زمین اصلی مربوط به تیمار 25 و 50 درصد ورمی کمپوست بود که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها نشان دادند. میزان رطوبت ریشه در پایان عمر گیاه در تیمار 100 درصد ورمی کمپوست بیشتر از سایر تیمارها بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ده دشتی زاده، بنفشه، آرویی، حسین، عزیزی، مجید، و داوری نژاد، غلامحسین. (1388). بررسی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و عنصر معدنی فسفر بر رشد و نمو و جذب برخی از عناصر غذایی در نشاء گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 40(3)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/457358/fa

    Vancouver: کپی

    ده دشتی زاده بنفشه، آرویی حسین، عزیزی مجید، داوری نژاد غلامحسین. بررسی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و عنصر معدنی فسفر بر رشد و نمو و جذب برخی از عناصر غذایی در نشاء گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1388؛40(3):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/457358/fa

    IEEE: کپی

    بنفشه ده دشتی زاده، حسین آرویی، مجید عزیزی، و غلامحسین داوری نژاد، “بررسی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و عنصر معدنی فسفر بر رشد و نمو و جذب برخی از عناصر غذایی در نشاء گوجه فرنگی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 40، no. 3، pp. 49–58، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457358/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button