مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

823
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح متفاوت نسبت پروتئین به انرژی (P/E) جیره‏ غذایی بر روی رشد و ترکیب بدن تاسماهی ‎‏ایرانی پرورشی (Acipenser persicus)

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 140

چکیده

 به منظور بهبود تغذیه و رشد تاسماهی ایرانی (A. persicus) آزمایشی جهت اندازه ‏گیری نسبت مناسب پروتئین به انرژی (P/E) در جیره غذایی تاسماهی ایرانی زیر یکسال (وزن متوسط 136.82±0.65 گرم) در قالب چهار تیمار (سه تکرار در هر تیمار) در حوضچه‏های فایبرگلاس 500 لیتری در شرایط یکسان پرورشی (اکسیژن محلول, نور, شدت جریان آب و ...) طراحی و انجام شد. از چهار جیره غذایی به نامهای H با سطح N, P/E=21.33 با سطح L, P/E=20.24 با سطح P/E=19.22 و M با سطح P/E=18.26 برحسب میلی گرم پروتئین در کیلوژول استفاده شد. ماهیان به مدت 130 روز و روزانه تا حد سیری تغذیه شدند. درجه حرارت آب بین 12.82±1.48 درجه سانتیگراد و میزان اکسیژن محلول در طول دوره پرورش 9.55±0.18 میلی گرم در لیتر در نوسان بود. در تمام تیمارها ماهیان به سرعت رشد نموده و استفاده مفیدی از جیره‏ها داشتند. در این آزمایش مشخص شد که با کاهش سطوح پروتئین به انرژی, میزان رشد, SGR, FE, PER و GR افزایش می یابد. بعبارت دیگر رشد بالاتر در ارتباط با سطح پایین‏تر P/E مشاهده گردید. میزان مصرف غذا و ضریب چاقی با میزان انرژی جیره رابطه مستقیم داشت (H>M>L>N), یعنی با افزایش انرژی و کاهش نسبت پروتئین به انرژی (P/E) مقادیر فوق ‏الذکر دارای رابطه مثبت بودند و افزایش یافتند. مقادیر کارآیی غذا (FE) و میزان کارآیی پروتئین (PER) در ماهیانی که از جیره N (دارای کربوهیدرات بیشتر و درصد چربی کمتر) و L (دارای کربوهیدرات کمتر و درصد چربی بیشتر) تغذیه کرده بودند, برابر بود. می توان اذعان نمود که تاسماهی ایرانی می‏تواند از چربیها و کربوهیدراتها بعنوان یک منبع انرژی غیرپروتئینی استفاده کند. نتایج این مطالعه نشان داد که مقدار 40 درصد پروتئین و نسبت پروتئین به انرژی 18.3 تا 19.2 میلی گرم پروتئین در کیلو‏ژول برای رشد و کارآیی موثر پروتئین در تاسماهی ایرانی مناسب و کافی است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی، محمود، پورکاظمی، محمد، بهمنی، محمود، پورعلی فشتمی، حمیدرضا، و سجادی، میرمسعود. (1386). اثرات سطوح متفاوت نسبت پروتئین به انرژی (P/E) جیره‏ غذایی بر روی رشد و ترکیب بدن تاسماهی ‎‏ایرانی پرورشی (Acipenser persicus). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 16(1)، 129-140. SID. https://sid.ir/paper/4574/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی محمود، پورکاظمی محمد، بهمنی محمود، پورعلی فشتمی حمیدرضا، سجادی میرمسعود. اثرات سطوح متفاوت نسبت پروتئین به انرژی (P/E) جیره‏ غذایی بر روی رشد و ترکیب بدن تاسماهی ‎‏ایرانی پرورشی (Acipenser persicus). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1386؛16(1):129-140. Available from: https://sid.ir/paper/4574/fa

    IEEE: کپی

    محمود محسنی، محمد پورکاظمی، محمود بهمنی، حمیدرضا پورعلی فشتمی، و میرمسعود سجادی، “اثرات سطوح متفاوت نسبت پروتئین به انرژی (P/E) جیره‏ غذایی بر روی رشد و ترکیب بدن تاسماهی ‎‏ایرانی پرورشی (Acipenser persicus)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 16، no. 1، pp. 129–140، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4574/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button