Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

926
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف یونجه خشک با سیلاژ ذرت بر اندازه ذرات جیره و رفتار خوردن گاوهای شیری

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 128

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطح و نوع علوفه بر خصوصیات فیزیکی جیره و رفتارهای خوردن گاوهای شیری ازتعداد 8 راس گاو شیرده هولشتین در قالب طرح مربع لاتین 4x4 با جیره هایی شامل 1) 40% یونجه + 16% سیلاژ ذرت 3) 20% یونجه خشک + 20% سیلاژ ذرت 4) 16% یونجه خشک + 24% سیلاژ ذرت استفاده شد. نسبت علوفه به کنسانتره 40:60 بود. جیره 4 نسبت به دیگر جیره ها دارای بیشترین ذرات 19< میلی متر و فاکتور موثر فیزیکی و دارای کمترین میزان ذرات <1.18 میلی متر بود (P<0.05). با افزایش میزان سیلاژ ذرت, میزان NDF و peNDF بین جیره ها افزایش پیدا کرد. جیره 4 نسبت به جیره های 1 و 2 حاوی NDF (P<0.05) و peNDF بیشتری بود. با افزایش سطح سیلاژ ذرت و میزان peNDF  بین جیره ها, میزان NDFI و peNDFI و مدت زمان جویدن و نشخوار افزایش یافت. جیره 4 نسبت به دیگر جیره ها دارای peNDFI بیشتری بود (P<0.05). جیره 1 نسبت به دیگر جیره ها مدت زمان کمتری صرف خوردن و جویدن کرده بود (P<0.05). گاو های جیره 1, به مصرف انتخابی علیه ذرات بلند روی آورده بودند. چربی شیر و شکمبه بین جیره ها تفاوت معنی داری نداشت, اما با تغذیه جیره های 1 تا 4 اسیدیته شکمبه از 5.6 به 5.87, 5.95 و در نهایت به 6.0 رسید. بنابراین, افزایش سطح سیلاژ ذرت تا سطح 60 درصد بخش علوفه ای جیره از سویی سبب افزایش مصرف ماده خشک و از سوی دیگر با بهبود محتوای دیواره سلولی, محتوای دیواره سلولی فیزیکی موثر و ساختار فیزیکی جیره سبب افزایش در میزان فعالیت جویدن و pH شکمبه و در نهایت حفظ درصد چربی شیر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوثر، رسول، قربانی، غلامرضا، علیخانی، مسعود، سمیع، عبدالحسین، و خوروش، محمد. (1388). بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف یونجه خشک با سیلاژ ذرت بر اندازه ذرات جیره و رفتار خوردن گاوهای شیری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (الف))، 117-128. SID. https://sid.ir/paper/458056/fa

    Vancouver: کپی

    کوثر رسول، قربانی غلامرضا، علیخانی مسعود، سمیع عبدالحسین، خوروش محمد. بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف یونجه خشک با سیلاژ ذرت بر اندازه ذرات جیره و رفتار خوردن گاوهای شیری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (الف)):117-128. Available from: https://sid.ir/paper/458056/fa

    IEEE: کپی

    رسول کوثر، غلامرضا قربانی، مسعود علیخانی، عبدالحسین سمیع، و محمد خوروش، “بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف یونجه خشک با سیلاژ ذرت بر اندازه ذرات جیره و رفتار خوردن گاوهای شیری،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (الف)، pp. 117–128، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458056/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا