مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

243
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آثار تغذیه ای عناصر نیتروژن، بور و گوگرد بر خصوصیات کمی و کیفی دانه گلرنگ

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 141

چکیده

 به منظور مطالعه اثرات سه عنصر نیتروژن, بور و گوگرد بر عملکرد, اجزای عملکرد, میزان روغن و پروتئین دانه گلرنگ  (Carthamus tinctorius L.) رقم محلی اصفهان, آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل نیتروژن در سه سطح (46, 92 و 138 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) از منبع اوره, بور در دو سطح (0 و 0.7 کیلوگرم بور خالص در هکتار) از منبع اسید بوریک و گوگرد در سه سطح (0, 150 و 300 کیلوگرم گوگرد در هکتار) از منبع گوگرد پودری بودند. نتایج حاصل نشان داد که با افزایش میزان نیتروژن, عملکرد دانه, تعداد غوزه و درصد پروتئین به طور بسیار معنی داری افزایش یافت ((P<0.01. اما تعداد دانه در غوزه, وزن هزار دانه و درصد روغن به طور بسیار معنی داری کاهش یافت ((P<0.01. با افزایش میزان گوگرد, عملکرد دانه, تعداد غوزه, تعداد دانه در غوزه و درصد روغن و پروتئین نیز به طور بسیار معنی داری افزایش یافت ((P<0.01. همچنین بور به طور بسیار معنی داری سبب افزایش درصد روغن و پروتئین دانه گردید. در مجموع بالاترین میزان عملکرد دانه (264.177 گرم در مترمربع) از تیمار 138 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به دست آمد. بهترین درصد روغن مربوط به اثر متقابل سه گانه نیتروژن 46, گوگرد 150 و بور 0.7 کیلوگرم در هکتار به میزان 42.1 درصد و کمترین آن مربوط به تیمار نیتروژن 138, گوگرد و بور صفر کیلوگرم در هکتار به میزان 15 درصد بود. بهترین درصد پروتئین از تیمار نیتروژن 92, گوگرد 150 و بور 0.7 کیلوگرم در هکتار به میزان 21.17 درصد و کمترین آن از تیمار نیتروژن 46, گوگرد و بور صفر کیلوگرم در هکتار به میزان 10.1 درصد حاصل شد. انجام تحقیقات بیشتر در مورد سایر عناصر غذایی و ارقام مختلف گلرنگ پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفاری، مهری، مددی زاده، محمد، و شریعتی نیا، فاطمه. (1390). بررسی آثار تغذیه ای عناصر نیتروژن, بور و گوگرد بر خصوصیات کمی و کیفی دانه گلرنگ. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(1)، 133-141. SID. https://sid.ir/paper/458817/fa

    Vancouver: کپی

    صفاری مهری، مددی زاده محمد، شریعتی نیا فاطمه. بررسی آثار تغذیه ای عناصر نیتروژن, بور و گوگرد بر خصوصیات کمی و کیفی دانه گلرنگ. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(1):133-141. Available from: https://sid.ir/paper/458817/fa

    IEEE: کپی

    مهری صفاری، محمد مددی زاده، و فاطمه شریعتی نیا، “بررسی آثار تغذیه ای عناصر نیتروژن, بور و گوگرد بر خصوصیات کمی و کیفی دانه گلرنگ،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 1، pp. 133–141، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458817/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button