مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,039
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیری چوب صنوبر شیرین و انگور خام و عمل آوری شده با سود

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 آزمایش حاضر جهت تعیین ارزش غذایی چوب صنوبر شیرین و چوب انگور خام و عمل آوری شده با سود انجام گرفت. عمل آوری شیمیایی چوبها با هیدروکسید سدیم 5% انجام شد. طرح آماری مورد استفاده در این آزمایش, طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تیمار (چوب صنوبر شیرین خام, چوب صنوبر شیرین عمل آوری شده, چوب انگور خام, چوب انگور عمل آوری شده) و 4 حیوان به عنوان بلوک بود. نتایج بدست آمده از این آزمایش مورد تجزیه واریانس قرار گرفته و میانگین تیمار ها به روش دانکن مقایسه شد. به منظور تعیین تجزیه پذیری ماده خشک, ماده آلی وNDF چوب صنوبر شیرین و انگور خام و عمل آوری شده از 4 راس گوساله نر اخته شده فیستوله گذاری شده نژاد هلشتاین با میانگین وزنی 50±500 کیلوگرم استفاده شد. جیره غذایی گوساله ها 10% بیشتراز احتیاجات نگهداری شامل یونجه خرد شده و جو آسیاب شده بود که به نسبت مساوی در 2 وعده صبح و عصر در اختیار حیوانات قرار می گرفت. میزان ناپدید شدن ماده خشک در ساعات0, 4, 8, 12, 24, 48, 72 ساعت اندازه گیری شد. میانگین مقادیر آن برای چوب صنوبر خام به ترتیب برابر با 51.1, 964.2 ,548.4 ,648.3 ,249.6 ,284.8 ,678.9 درصد, برای چوب انگور خام برابر با75.5, 685.8 ,488.9 ,50.10 ,32.13 ,43.15 ,18.14 درصد, برای چوب صنوبر عمل آوری شده برابر با 68.15, 68.21 ,31.23 ,95.24 ,58.36 ,11.47 ,31.54 درصد و برای چوب انگور عمل آوری شده برابر با55.20, 82.24 ,15.27 ,69.29 ,14.39 ,31.45 ,15.49 درصد بود. شاخص های تجزیه پذیری برای چوب صنوبر خام, چوب صنوبر عمل آوری شده, چوب انگور خام و چوب انگور عمل آوری شده برای فاکتور aبه ترتیب برابر با 51.1, 68.15, 75.5, 55.20 درصد و برای فاکتور b به ترتیب برابر با71.6, 45.45, 35.7, 11.33 درصد و برای فاکتور a+b به ترتیب برابر21.8, 12.61, 10.13, 66.53 درصد می باشد. تجزیه پذیری موثر برای نرخ عبور 03.0 (حیوانات کم تولید) به ترتیب برابر با8.5, 1.36 ,5.11 ,1.37 می باشد. میزان ناپدید شدن ماده آلی و NDFو شاخص های تجزیه پذیری برای چوب صنوبر خام, چوب صنوبر عمل آوری شده, چوب انگور خام و چوب انگور عمل آوری شده در جداول 3, 4, 6 و 7 آورده شده است. همچنین نتایج تجزیه ترکیبات شیمیایی نشان داد که عمل آوری با سود تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش مقدار سلولز, همی سلولز, لیگنین, NDF و ADF داشت. به طورکلی نتایج این آزمایش تاثیر مثبت عمل آوری چوب با سود بر روی ارزش غذایی آنها را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابایی، الناز، پیرمحمدی، رسول، و عزیزی، سعید. (1389). مطالعه ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیری چوب صنوبر شیرین و انگور خام و عمل آوری شده با سود. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 4/20(1)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/462217/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی الناز، پیرمحمدی رسول، عزیزی سعید. مطالعه ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیری چوب صنوبر شیرین و انگور خام و عمل آوری شده با سود. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛4/20(1):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/462217/fa

    IEEE: کپی

    الناز بابایی، رسول پیرمحمدی، و سعید عزیزی، “مطالعه ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیری چوب صنوبر شیرین و انگور خام و عمل آوری شده با سود،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 4/20، no. 1، pp. 0–0، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462217/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button