مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر فصل و منطقه برداشت بر میزان اسید گلیسیریزیک، املاح معدنی و قند موجود در ریشه شیری نبیان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 34

چکیده

 ارزش و اهمیت ریشه شیرین بیان به دلیل تنوع مواد شیمیایی موجود در آن است که از بین این ترکیبات, اسید گلیسیریزیک به عنوان ماده موثره آن از اهمیت ویژه ای در صنایع غذایی, داروسازی و دخانیات برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی اثر فصل و منطقه برداشت بر ترکیبات شیمیایی شامل خاکستر, قند و اسید گلیسیریزیک و کیفیت ریشه شیرین بیان بود. در این پژوهش, ریشه های شیرین بیان در دو فصل تابستان و پاییز و از 3 منطقه (اقلید, بیضا و دشمن زیاری) در استان فارس, یک منطقه در استان کرمان (بافت) و یک منطقه در استان کرمانشاه (اسلام آباد) برداشت و آزمایش های شیمیایی تعیین صفات روی پودر عصاره آنها انجام شد. داده های آزمایش بر اساس طرح بلوک کامل تصادفی با 6 تکرار و به صورت مرکب تجزیه گردید. با توجه به نتایج حاصل, اثر فصل بر میزان قند قبل و بعد از هیدرولیز, اثر منطقه و اثر متقابل فصل و منطقه بر میزان خاکستر, قند قبل و بعد از هیدرولیز و میزان اسید گلیسیریزیک در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. نتایج نشان داد که کمترین میزان خاکستر در ریشه شیرین بیان منطقه اسلام آباد و در فصل تابستان , بیشترین میزان قند قبل از هیدرولیز در ریشه های برداشت شده از منطقه اسلام آباد و بافت, بیشترین میزان قند بعد از هیدرولیز از ریشه های برداشت شده از منطقه اسلام آباد در فصل پاییز و بیشترین میزان اسید گلیسیریزیک در ریشه های برداشت شده از منطقه بیضا در فصل پاییز به دست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داورپناه، زهره، شیخ زین الدین، محمود، دخانی، شهرام، و سعیدی، قدرت اله. (1388). بررسی اثر فصل و منطقه برداشت بر میزان اسید گلیسیریزیک, املاح معدنی و قند موجود در ریشه شیری نبیان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (الف))، 27-34. SID. https://sid.ir/paper/462459/fa

    Vancouver: کپی

    داورپناه زهره، شیخ زین الدین محمود، دخانی شهرام، سعیدی قدرت اله. بررسی اثر فصل و منطقه برداشت بر میزان اسید گلیسیریزیک, املاح معدنی و قند موجود در ریشه شیری نبیان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (الف)):27-34. Available from: https://sid.ir/paper/462459/fa

    IEEE: کپی

    زهره داورپناه، محمود شیخ زین الدین، شهرام دخانی، و قدرت اله سعیدی، “بررسی اثر فصل و منطقه برداشت بر میزان اسید گلیسیریزیک, املاح معدنی و قند موجود در ریشه شیری نبیان،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (الف)، pp. 27–34، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462459/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button