مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد دانه، میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب رقم های خارجی و توده های بومی گلرنگ

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 189

چکیده

 بذرهای 12 رقم خارجی و 6 توده بومی گلرنگ برای بررسی عملکرد دانه, میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب آنها مورد تجزیه قرار گرفتند. بذرها در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد کشت شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین رقم ها اختلاف معنی داری در عملکرد دانه, میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب وجود دارد. بیشترین عملکرد دانه را رقم های S-541,PI-5376336  و توده محلی اراک به ترتیب با 3008, 2671 و 2587 کیلوگرم در هکتار داشتند. بیشترین میزان روغن را رقم Bacum92 و کمترین میزان پوسته بذر را رقم Rio-70 داشتند. اسیدهای چرب اصلی رقم ها, شامل اسید لینولئیک, اولئیک, پالمتیک و استئاریک بودند که بیش از 99 درصد از کل اسیدهای چرب را تشکیل دادند. میزان اسید لینولئیک در رقم های مورد بررسی گلرنگ 77.25–54.05 درصد, اسید اولئیک 35.44-12.98 درصد, اسید پالمتیک 7.23-6.01 درصد, اسید استئاریک 3.02-2.21 درصد و میزان اسید لینولنیک 0.41-0.01 درصد تعیین گردید. پایداری روغن رقم ها بین دو دامنه 0.655-0.168 بدست آمد. همبستگی معنی داری بین عملکرد دانه با سایر صفات مشاهده نشد. همبستگی منفی و معنی داری بین میزان روغن و درصد پوسته (0.488-r=), اسید لینولئیک و پایداری روغن (r=-0.973) و اسید اولئیک و اسید لینولئیک (r=-0.968) بدست آمد, به علاوه یک همبستگی مثبتی و معنی داری نیز بین اسید اولئیک و پایداری روغن (r=0.992) تعیین شد. تفاوت معنی داری بین رقم های خارجی و توده های ایرانی در عملکرد دانه, میزان روغن, میزان پوسته دانه و ترکیب اسیدهای چرب وجود دارد. تنوع در صفات مورد مطالعه بالا بود. این ژنوتیپ ها دارای پتانسیل خوبی برای اصلاح عملکرد دانه و کیفیت روغن هستند, اما برای موفقیت در برنامه های اصلاحی گلرنگ توصیه می شود که از توده های بومی بیشتری و همچنین رقم های خارجی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربان زاده، محمود، مرعشی، سیدحسن، شهریاری احمدی، فرج اله، و ملک زاده شفارودی، سعید. (1390). بررسی عملکرد دانه, میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب رقم های خارجی و توده های بومی گلرنگ. پژوهشهای زراعی ایران، 9(2)، 182-189. SID. https://sid.ir/paper/463235/fa

    Vancouver: کپی

    قربان زاده محمود، مرعشی سیدحسن، شهریاری احمدی فرج اله، ملک زاده شفارودی سعید. بررسی عملکرد دانه, میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب رقم های خارجی و توده های بومی گلرنگ. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1390؛9(2):182-189. Available from: https://sid.ir/paper/463235/fa

    IEEE: کپی

    محمود قربان زاده، سیدحسن مرعشی، فرج اله شهریاری احمدی، و سعید ملک زاده شفارودی، “بررسی عملکرد دانه, میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب رقم های خارجی و توده های بومی گلرنگ،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 9، no. 2، pp. 182–189، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/463235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button