مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,192
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر صفات مورفولوژیکی و اسانس گل نرگس (.Narcissus tazetta L)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 99

چکیده

 گل نرگس (.Narcissus tazetta L) نه تنها به عنوان گل بریده و گیاه زینتی شناخته می شود, بلکه ارزش بالایی در صنعت عطرسازی دارد. در این آزمایش تاثیر چهار نوع تنظیم کننده رشد گیاهی شامل اسیدجیبرلیک (100 پی پی ام), بنزیل آدنین (500 پی پی ام), اسید ایندول بوتیریک (200 پی پی ام) و سایکوسل (800 پی پی ام) روی صفات مورفولوژیکی و اسانس نرگس مورد بررسی قرار گرفت. تنظیم کننده های رشد در دو مرحله مجزا روی پیازها و بخش های هوایی در مرحله ظهور گل آذین محلول پاشی شدند. اسانس گل های تازه باز شده نرگس با استفاده از روش استخراج حلال به دست آمد. نتایج نشان داد که تیمارهای اسیدجیبرلیک و بنزیل آدنین سبب افزایش معنی دار طول ساقه گل دهنده, قطر گل, تعداد گل در گل آذین و سبب تسریع در گل دهی گردیدند. اسید ایندول بوتیریک نیز طول ساقه گل دهنده را افزایش داد, اما سایکوسل سبب کاهش معنی دار طول ساقه گل دهنده شدند. تیمارهای بنزیل آدنین و اسید ایندول بوتیریک سبب افزایش معنی دار مقدار اسانس شدند. سایکوسل تاثیری در میزان اسانس نداشت, اما جیبرلین سبب کاهش معنی دار مقدار اسانس گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نخعی، فاطمه، خلیقی، احمد، ناصری، محمدعلی، و آبرومند، پرویز. (1389). بررسی اثر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر صفات مورفولوژیکی و اسانس گل نرگس (.Narcissus tazetta L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 6(21)، 93-99. SID. https://sid.ir/paper/466503/fa

    Vancouver: کپی

    نخعی فاطمه، خلیقی احمد، ناصری محمدعلی، آبرومند پرویز. بررسی اثر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر صفات مورفولوژیکی و اسانس گل نرگس (.Narcissus tazetta L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1389؛6(21):93-99. Available from: https://sid.ir/paper/466503/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه نخعی، احمد خلیقی، محمدعلی ناصری، و پرویز آبرومند، “بررسی اثر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر صفات مورفولوژیکی و اسانس گل نرگس (.Narcissus tazetta L)،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 6، no. 21، pp. 93–99، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/466503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button