مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,481
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

336
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس های آویشن شیرازی و مرزه و مواد تیمول و کارواکرول بر Fusarium graminearum و داکسی نیوالنول

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 50

چکیده

 اثر اسانسهای آویشن شیرازی و مرزه, و مواد تیمول و کارواکرول بر رشد ده جدایه Fusarium graminearum به روش اختلاط غلظتهای مختلف آنها با محیط های کشت PDA و PDB و اندازه گیری میزان رشد هیف تیمارها در محیط نیمه جامد و وزن خشک توده میسلیومی در محیط مایع و مقایسه آنها با شاهد آزمایش محاسبه گردید. اثر مواد فوق الذکر بر میزان داکسی نیوالنول تولید شده توسط جدایه های مذکور, با اندازه گیری میزان داکسی نیوالنول تولید شده در محیط PDB حاوی غلظتهای مختلف مواد فوق و مقایسه آنها با شاهد عاری از مواد فوق با روش HPLC+IAC محاسبه شد. غلظت لازم برای بازداری کامل از رشد جدایه های مورد استفاده در یکصد میلی لیتر محیط کشت PDA به ترتیب برای اسانسهای آویشن شیرازی و مرزه برابر 16و 31.5 میکرولیتر و برای مواد تیمول و کارواکرول 70 و 15 میکرولیتر برآورد گردید. غلظت مذکور در محیط مایع PDB برای آویشن شیرازی و مرزه به ترتیب 16 و 30 و برای تیمول و کارواکرول به ترتیب 70 و 20 میکرولیتر بود. بیشترین و کمترین کاهش وزن خشک میسلیوم در محیط کشت مایع حاوی اسانسها و مواد موثره فوق الذکر به ترتیب مربوط به جدایه های شماره 6 و 50 بود. میزان داکسی نیوالنول تولید شده در محیط مایع حاوی تیمارهای آویشن شیرازی, مرزه, تیمول و کارواکرول به ترتیب 84, 89.1, 95 و 86.6 درصد نسبت به شاهد بدون اسانس کاهش یافت. همچنین در هر میلی گرم ماده خشک میسلیوم در شاهد و تیمارهای تیمول, کارواکرول, آویشن و مرزه به ترتیب 353.9, 17.9, 27.5, 92.6 و 94.2 نانوگرم داکسی نیوالنول ردیابی گردید, که این نتایج گویای تاثیر مستقیم اسانسها و مواد موثر مورد مصرف بر ساختار داکسی نیوالنول بود. علاوه بر این, مواد مذکور به سبب دارا بودن ویژه گی قارچ ایستایی با بازداری از رشد قارچ بطور غیر مستقیم نیز بر کاهش تولید داکسی نیوالنول موثر بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لاهوجی، عزیز، میرابوالفتحی، منصوره، و کرمی اسبو، روح اله. (1389). اثر اسانس های آویشن شیرازی و مرزه و مواد تیمول و کارواکرول بر Fusarium graminearum و داکسی نیوالنول. بیماریهای گیاهی، 46(1 (پیاپی 181))، 37-50. SID. https://sid.ir/paper/467101/fa

    Vancouver: کپی

    لاهوجی عزیز، میرابوالفتحی منصوره، کرمی اسبو روح اله. اثر اسانس های آویشن شیرازی و مرزه و مواد تیمول و کارواکرول بر Fusarium graminearum و داکسی نیوالنول. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1389؛46(1 (پیاپی 181)):37-50. Available from: https://sid.ir/paper/467101/fa

    IEEE: کپی

    عزیز لاهوجی، منصوره میرابوالفتحی، و روح اله کرمی اسبو، “اثر اسانس های آویشن شیرازی و مرزه و مواد تیمول و کارواکرول بر Fusarium graminearum و داکسی نیوالنول،” بیماریهای گیاهی، vol. 46، no. 1 (پیاپی 181)، pp. 37–50، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/467101/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button