مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک فیلماهی (Huso huso) جوان

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 164

چکیده

قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین, چربی و انرژی منابع پودر ماهی (پودر ماهی کیلکا, بچ, جنوب و ترکیبی), برخی از منابع جانوری (آرد ضایعات مرغ, آرد گوشت و استخوان و آرد خون), منابع گیاهی با مقدار پروتئین زیاد (آرد گلوتن گندم و ذرت) و منابع گیاهی با مقدار پروتئین کم (آرد گندم, آرد ذرت, آرد کانولا, سویای فرآوری شده و کنجاله سویا) در فیلماهی جوان با میانگین وزن35/23 ± 42/160 گرم مورد بررسی قرار گرفت. جیره های آزمایشی بر اساس70 درصد محتوای اجزای غذایی جیره پایه و افزودن جزء غذایی آزمایششونده به میزان 30 درصد فرموله شدند. به تمامی جیره ها یک درصد اکسید کروم به عنوان نشانگر غیر مستقیم اضافه شد. ماهیان به مدت 8 هفته در تانک های 500 لیتری فایبرگلاس پرورش و دو بار در روز تا حد سیری تغذیه گردیدند. جمع آوری مدفوع نیم تا یک ساعت پس از تغذیه از طریق سیفون مدفوع در کف تانک صورت گرفت. نتایج نشان داد پودر ماهی کیلکا دارای بیشترین قابلیت هضم پروتئین بود (94 درصد), اما اختلاف معنی دار آماری در قابلیت هضم پودر ماهی بچ, جنوب و ترکیبی (93-89 درصد) با گلوتن گندم و ذرت (94-89 درصد), سویای فرآوری شده و کنجاله سویا (87-82 درصد) و آرد ضایعات مرغ (81 درصد) مشاهده نشد (P>0. 05). بیشترین قابلیت هضم چربی متعلق به پودر ماهی بچ بود (92 درصد) و بعد از آن پودر ماهی کیلکا (91 درصد), پودر ماهی جنوب (90 درصد), پودر ماهی ترکیبی (89 درصد) و آرد ضایعات مرغ (83 درصد) قرار داشتند (P<0. 05). مطالعه حاضر نشان داد که منابع گیاهی فرآوری شده قابلیت هضمی همانند آرد ماهی دارند, هر چند که می توان آرد ضایعات مرغ و کنجاله سویا را به عنوان جایگزین احتمالی آرد ماهی جهت فرمولاسیون جیره اقتصادی فیلماهی در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدحسنی، میرحامد، سجادی، میرمسعود، فلاحتکار، بهرام، و یوسفی، ایوب. (1399). تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک فیلماهی (Huso huso) جوان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(1 )، 153-164. SID. https://sid.ir/paper/4700/fa

    Vancouver: کپی

    سیدحسنی میرحامد، سجادی میرمسعود، فلاحتکار بهرام، یوسفی ایوب. تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک فیلماهی (Huso huso) جوان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(1 ):153-164. Available from: https://sid.ir/paper/4700/fa

    IEEE: کپی

    میرحامد سیدحسنی، میرمسعود سجادی، بهرام فلاحتکار، و ایوب یوسفی، “تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک فیلماهی (Huso huso) جوان،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 1 ، pp. 153–164، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4700/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا