Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,399
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

398
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات زمان استفاده از کود دامی و کاربرد انواع کودهای زیستی بر ویژگی های کمی و کیفی کدو پوست کاغذی (.Cucurbita pepo L)

صفحات

 صفحه شروع 726 | صفحه پایان 737

چکیده

 در سال های اخیر, مطالعه و ارزیابی واکنش گیاهان دارویی به کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک, جایگاه ویژه ای را در تحقیقات, به خود اختصاص داده است. به منظور بررسی واکنش گیاه دارویی کدو پوست کاغذی به زمان استفاده از کود دامی و انواع کود بیولوژیک, در سال زراعی 88-1387 آزمایشی بصورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد, اجرا شد. فاکتور اصلی, زمان کاربرد کود دامی در دو سطح پاییز و بهار و فاکتور فرعی, انواع کود زیستی در چهار سطح نیتراژین (دارای باکتری های Pseudomonas sp.,Azotobacter sp.  و Azospirillum sp.), باکتری های حل کننده فسفات یا پی اس بی PSB (دارای باکتری های Bacillus sp. و Pseudomonas sp.), مخلوط نیتراژین و پی اس بی, و شاهد بودند. نتایج نشان داد که عملکرد میوه و عملکرد دانه کدو تحت تاثیر زمان استفاده از کود دامی قرار گرفت و از این نظر کاربرد بهاره کود دامی بر کاربرد پاییزه آن برتری داشت. همچنین, کود زیستی نیتراژین سبب افزایش معنی دار عملکرد میوه و دانه شد. برتری کاربرد بهاره کود دامی و استفاده از نیتراژین در تعداد دانه در مترمربع و تعداد میوه در هکتار نیز مشاهده شد. بررسی رابطه بین عملکرد تر میوه و عملکرد خشک دانه (R2=0.92), حاکی از وجود رابطه خطی بین این دو صفت در دامنه 10 تا 20 تن در هکتار عملکرد تر میوه بود. اگر چه درصد روغن و درصد پروتئین دانه تحت تاثیر تیمارهای آزمایش قرار نگرفت, ولی کودهای بیولوژیک سبب افزایش عملکرد روغن و پروتئین شدند. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که کاربرد همزمان کود دامی و کودهای زیستی می تواند سبب افزایش عملکرد و خصوصیات کیفی کدو پوست کاغذی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان، محسن، نصیری محلاتی، مهدی، سالاری، محمددانیال، و قربانی، رضا. (1389). اثرات زمان استفاده از کود دامی و کاربرد انواع کودهای زیستی بر ویژگی ‌های کمی و کیفی کدو پوست ‌کاغذی (.Cucurbita pepo L). پژوهشهای زراعی ایران، 8(4)، 726-737. SID. https://sid.ir/paper/474936/fa

    Vancouver: کپی

    جهان محسن، نصیری محلاتی مهدی، سالاری محمددانیال، قربانی رضا. اثرات زمان استفاده از کود دامی و کاربرد انواع کودهای زیستی بر ویژگی ‌های کمی و کیفی کدو پوست ‌کاغذی (.Cucurbita pepo L). پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1389؛8(4):726-737. Available from: https://sid.ir/paper/474936/fa

    IEEE: کپی

    محسن جهان، مهدی نصیری محلاتی، محمددانیال سالاری، و رضا قربانی، “اثرات زمان استفاده از کود دامی و کاربرد انواع کودهای زیستی بر ویژگی ‌های کمی و کیفی کدو پوست ‌کاغذی (.Cucurbita pepo L)،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 8، no. 4، pp. 726–737، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/474936/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا