مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنش خشکی انتهای فصل بر روی صفات مورفولوژیکی و عملکرد دانه 9 لاین و رقم اصلاح شده برنج

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 70

چکیده

 این پژوهش با هدف تعیین تاثیر تنش خشکی آخر فصل بر صفات مورفولوژیکی و عملکرد دانه 9 رقم و لاین امیدبخش برنج که از موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت تهیه شده بودند در چهار تکرار به صورت کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تنش در کرت اصلی و رقم در کرت فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین ارقام از لحاظ عملکرد دانه در شرایط تنش و یا شرایط بدون تنش اختلاف بسیار معنی دار وجود دارد. تنش هم چنین بر اغلب صفات مثل تعداد پنجه, تعداد خوشه, وزن دانه و وزن هزاردانه و عملکرد دانه تاثیر معنی دار داشت و باعث کاهش آن ها گردید. اثر متقابل رقم در تنش معنی دار نشد. تجزیه رگرسیون گام به گام نشان داد که صفات تعداد خوشه و تعداد دانه در خوشه با عملکرد ارتباط دارند. ارقام هاشمی و محلی اول که ارتفاع آن ها بیش تر از میانگین کل بود, عملکرد کم تر از میانگین کل در هر دو شرایط نشان دادند. بالعکس, رقم صالح و 830 که از ارتفاع کم تری برخوردار بودند عملکرد بیشتری تولید کردند. ارقام 830, حسن سرایی, لاین 841, صالح و محلی دوم با وجود داشتن تعداد دانه در سنبله بیش تر دارای وزن دانه در بوته بیش تری نیز بودند از طرف دیگر ارقام هاشمی و محلی اول دارای تعداد دانه در سنبله کم تر و وزن دانه در بوته کم تری داشتند. به همین دلیل عملکرد این دو ژنوتیپ در بین ارقام موجود کم تر از بقیه ژنوتیپ ها بود. به طورکلی رقم صالح و در مرتبه بعدی لاین شماره 830 دارای تحمل بیش تری به تنش خشکی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خورشیدی بنام، محمدباقر، عبدی، مهرداد، ایرانی پور، شهرام، اکبری، رحیم، و عمارت پرداز، جاوید. (1388). تنش خشکی انتهای فصل بر روی صفات مورفولوژیکی و عملکرد دانه 9 لاین و رقم اصلاح شده برنج. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 19/1(1)، 59-70. SID. https://sid.ir/paper/476100/fa

    Vancouver: کپی

    خورشیدی بنام محمدباقر، عبدی مهرداد، ایرانی پور شهرام، اکبری رحیم، عمارت پرداز جاوید. تنش خشکی انتهای فصل بر روی صفات مورفولوژیکی و عملکرد دانه 9 لاین و رقم اصلاح شده برنج. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1388؛19/1(1):59-70. Available from: https://sid.ir/paper/476100/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر خورشیدی بنام، مهرداد عبدی، شهرام ایرانی پور، رحیم اکبری، و جاوید عمارت پرداز، “تنش خشکی انتهای فصل بر روی صفات مورفولوژیکی و عملکرد دانه 9 لاین و رقم اصلاح شده برنج،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 19/1، no. 1، pp. 59–70، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/476100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button