مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به خشکی در لاین های اینبرد نوترکیب گندم نان حاصل از تلاقی ارقام آذر 2 و 87Zhong291 با استفاده از پارامترهای فلورسنس کلروفیل

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 33

چکیده

 خشکی از مهم ترین تنش های محیطی است که تولید محصول در شرایط دیم را تحت تاثیر قرار می دهد. در این تحقیق, کاربرد پارامترهای فلورسنس کلروفیل به عنوان روشی برای ارزیابی تحمل به خشکی در گندم بررسی شد. مواد مورد مطالعه شامل 142 لاین اینبرد نوترکیب گندم در نسل F8 حاصل از تلاقی رقم آذر 2 و لاین 87Zhong291 بود. محل آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در دو شرایط تنش خشکی و آبیاری تکمیلی اجرا شد. پارامترهای فلورسنس مورد بررسی شامل فلورسنس حداقل (F0), فلورسنس حداکثر (Fm), فلورسنس قابل دسترس (Fv), حداکثر مقدار سودمندی یا بهره وری از فتوسیستم (Fv/Fm) II, شاخص فتوسنتز (PI), خاموش گرهای شیمیایی (QUE), پتانسیل آب برگ (LWP), پتانسیل تبدیل انرژی فتوشیمیایی (YPEC) و خاموش گرهای غیرشیمیایی (NPQ) بودند. از نظر پارامترهای فوق الذکر تفاوت معنی دار بین ژنوتیپ ها تحت دو شرایط تنش خشکی و آبیاری تکمیلی وجود داشت. میانگین عملکرد دانه ژنوتیپ ها در شرایط تنش و آبیاری تکمیلی به ترتیب 928 و 2547 کیلوگرم در هکتار بود. تحت شرایط تنش خشکی بیش ترین و کم ترین عملکرد دانه به ترتیب 1935 و 272 و در آبیاری تکمیلی به ترتیب 3805.4 و 3804.9 کیلوگرم در هکتار بود. گروه بندی افراد جمعیت به گروه لاین های پر و کم محصول نشان داد که فقط تحت تنش خشکی بین گروه ها از نظر پارامترهای فلورسنس تفاوت معنی دار وجود داشت. بر اساس تجزیه رگرسیون, بین عملکرد دانه و پارامترهای فلورسنس به غیر از QUE رابطه مثبت و معنی دار در شرایط تنش خشکی وجود داشت ولی رابطه  QUEبا عملکرد دانه منفی و معنی دار بود. در حالی که تحت شرایط آبیاری تکمیلی رابطه خطی معنی دار بین پارامترها و عملکرد دانه مشاهده نشد. همبستگی بین پارامترهای فلورسنس در شرایط تنش خشکی مثبت یا منفی و معنی دار بود. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می توان از پارامترهای فلورسنس به همراه صفات مورفوفیزیولوژیک در اصلاح گندم دیم به عنوان معیارهای گزینشی برای تحمل به خشکی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    روستایی، مظفر، محمدی، سیدابوالقاسم، مجیدی هروان، اسلام، عمری، احمد، نشیت، مولاری، و حق پرست، رضا. (1388). ارزیابی تحمل به خشکی در لاین های اینبرد نوترکیب گندم نان حاصل از تلاقی ارقام آذر 2 و 87Zhong291 با استفاده از پارامترهای فلورسنس کلروفیل. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 19/1(1)، 21-33. SID. https://sid.ir/paper/476297/fa

    Vancouver: کپی

    روستایی مظفر، محمدی سیدابوالقاسم، مجیدی هروان اسلام، عمری احمد، نشیت مولاری، حق پرست رضا. ارزیابی تحمل به خشکی در لاین های اینبرد نوترکیب گندم نان حاصل از تلاقی ارقام آذر 2 و 87Zhong291 با استفاده از پارامترهای فلورسنس کلروفیل. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1388؛19/1(1):21-33. Available from: https://sid.ir/paper/476297/fa

    IEEE: کپی

    مظفر روستایی، سیدابوالقاسم محمدی، اسلام مجیدی هروان، احمد عمری، مولاری نشیت، و رضا حق پرست، “ارزیابی تحمل به خشکی در لاین های اینبرد نوترکیب گندم نان حاصل از تلاقی ارقام آذر 2 و 87Zhong291 با استفاده از پارامترهای فلورسنس کلروفیل،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 19/1، no. 1، pp. 21–33، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/476297/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button