مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,007
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

8

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تشخیص کمبود و محدودیت های جذب عناصر غذایی با استفاده از روش های مختلف با مصرف کودهای فسفر و روی برای گندم دیم رقم سرداری

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

چکیده

 به منظور بررسی تشخیص کمبود و محدودیت های جذب عناصر غذایی در شرایط کاربرد مقادیر مختلف کودهای فسفر و روی در گندم دیم, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار با 4 سطح فسفر (0, 50, 100 و 150 کیلوگرم P2O5 بر هکتار) و 4 سطح روی (0, 10, 20 و 30 کیلوگرم Zn بر هکتار) و به مدت 3 سال زراعی (1377-1374) در مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم (مراغه) به اجراء درآمد. پس از تجزیه و تحلیل داده های این ْآزمایش با استفاده از روش های دریس و ضرایب همبستگی خطی بین نسبت های عناصر غذایی در گیاه با عملکرد دانه مشخص گردید که روش دوم در مقایسه با روش دریس در بررسی تعادل عناصر غذایی در گیاه مناسب ترین روش می باشد. با استفاده از این روش, Mn در مقایسه با سایر عناصر غذایی محدود کننده ترین عنصر غذایی برای افزایش عملکرد دانه تشخیص داده شد. به منظور ایجاد تعادل بین Mn و سایر عناصر غذایی نباید نسبت های Fe/ Mn, K/Mn, P/Mn, N/Mn در گیاه بیش از 660, 420, 29 و 2.8 و هم چنین نسبت های Mn/B, Mn/Cu, Mn/Zn نیز کمتر از 2.5, 10 و 9 بوده باشد. با استفاده از این روش مشخص گردید, رعایت نسبت های یاد شده برای ایجاد تعادل عناصر غذایی در گیاه و تولید بالاترین عملکرد مورد نیاز است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فیضی اصل، ولی، ولی زاده، غلامرضا، کسرایی، رحیم، و مقدم، محمد. (1383). بررسی تشخیص کمبود و محدودیت‌های جذب عناصر غذایی با استفاده از روش‌های مختلف با مصرف کودهای فسفر و روی برای گندم دیم رقم سرداری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(3)، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/8935/fa

Vancouver: کپی

فیضی اصل ولی، ولی زاده غلامرضا، کسرایی رحیم، مقدم محمد. بررسی تشخیص کمبود و محدودیت‌های جذب عناصر غذایی با استفاده از روش‌های مختلف با مصرف کودهای فسفر و روی برای گندم دیم رقم سرداری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(3):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/8935/fa

IEEE: کپی

ولی فیضی اصل، غلامرضا ولی زاده، رحیم کسرایی، و محمد مقدم، “بررسی تشخیص کمبود و محدودیت‌های جذب عناصر غذایی با استفاده از روش‌های مختلف با مصرف کودهای فسفر و روی برای گندم دیم رقم سرداری،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 3، pp. 23–34، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8935/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button