مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

765
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی مهمترین باکتریها و قارچهای مولد فساد از پودر ماهی کیلکا در استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 138

چکیده

 این تحقیق بر روی 75 نمونه پودر ماهی 7 کارخانه استان گیلان (با کدهای 1, 2,3,4,5, 6 و 7) در فواصل 15 روزه از خرداد ماه تا آبان ماه 1379 به منظور ارزیابی کیفیت پودر ماهی کارخانه های استان گیلان به اجرا درآمد. در این مطالعه باکتریها و قارچهای مختلف از نمونه ها جداسازی و مورد شناسایی قرار گرفتند. باکتری های شناسایی شده عبارت بودند اشرشیاکلی (63.8 درصد اشرشیاکلی مدفوعی و 36.7 درصد سایر اشرشیاکلی ها), پروتئوس (55.5 درصد پروتئوس ولگاریس و 45 درصد پروتئوس میرابیلیس), سالمونلا شیگلا فلکسنری, کلبسیلا (55 درصد کلبسیلا پنومونیه و 45 درصد کلبسیلا اکسی توکا), آنتروباکترآئروژنز, سیتروباکتر (66.6 درصد سیتروباکتر فروندی, 33.4 درصد سیتروباکتر دیورس), یرسینیا آنتروکولتیکا هافنیا آلویی و ادوارد سیلا کلستریدیوم (66 درصد کلستریدیوم پرفرین ژنز و 34 درصد سایر کلستریدیومها), استافیلوکوک (42.1 درصد استافیلوکوک اورئوس و 58.9 درصد سایر استافیلوکوکها), باسیلوس, استرپتوکوک, سودوموناس و آئروموناس. بیشترین و کمترین میزان آلودگی باکتریایی در کارخانه های استان گیلان بترتیب متعلق به اشرشیاکلی و هافنیا آلویی بوده که بترتیب در کارخانه های 1 و 2 مشاهده گردید. میزان آلودگی باکتریایی در کارخانه های مختلف تفاوت معنی داری داشته است (P<0.05). قارچهای جداسازی شده عبارت بودند از: پنی سیلیوم, ریزوپوس, آسپرژیلوس (50 درصد آسپرژیلوس, 33.3 درصد آسپرژیلوس نایجر و 16.7 درصد آسپرژیلوس فلاووس), کلادسپوریوم, فوزاریوم, پسیلومایسس و موکور و مخمر.بیشترین و کمترین میزان آ‎لودگی قارچی بترتیب پنی سیلیوم و ریزوپوس بود که بترتیب در کارخانه های 7 و 2 مشاهده گردید. بطور کلی عوامل باکتریایی و قارچی شناسایی شده در این تحقیق فرصت طلب بوده و ابتلا به بیماری در اثر عوامل بستگی به بروز مشکل در فرآیند تولید پودر ماهی دارد و بواسطه عوامل مدیریتی (مانند عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط کارکنان خط تولید, پایین بودن سطح آموزش کارگران خط تولید, عدم رعایت مسایل فنی تولید و...) می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فئید، منیره، مظفری، نورامیر، و شجاعی آرانی، ابوالفتح. (1384). جداسازی و شناسایی مهمترین باکتریها و قارچهای مولد فساد از پودر ماهی کیلکا در استان گیلان . مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 14(4)، 127-138. SID. https://sid.ir/paper/4819/fa

Vancouver: کپی

فئید منیره، مظفری نورامیر، شجاعی آرانی ابوالفتح. جداسازی و شناسایی مهمترین باکتریها و قارچهای مولد فساد از پودر ماهی کیلکا در استان گیلان . مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1384؛14(4):127-138. Available from: https://sid.ir/paper/4819/fa

IEEE: کپی

منیره فئید، نورامیر مظفری، و ابوالفتح شجاعی آرانی، “جداسازی و شناسایی مهمترین باکتریها و قارچهای مولد فساد از پودر ماهی کیلکا در استان گیلان ،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 14، no. 4، pp. 127–138، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4819/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button