مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل پس از برداشـت کپک سبز نارنگی و پرتقال با تیمارهای دمایی و نمک های کربنــات و بی کربنات سدیم و پتاسیم

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 181

چکیده

 هدف این بررسی تاثیر تیمارهای دمایی نمک های کربنات و بی کربنات سدیم و پتاسیم در التیــام دهی زخم های میوه پرتقـال محلی مازندران, پرتقـال تامپسـون نـاول و نـارنگی انشو, مایه زنی شـده با Penicillium digitatum بود. اثر نمک های بیکربنات سدیم (SB) و پتاسیم (PB) یا و بدون هیپوکلریت سدیم با دو زمان غوطه وری و اثر تلفیقی آب گرم و کربنات سدیم (SC) و پتاسیم (PC), دما و زمان غوطه ور شدن و هم چنین تاثیر هوای گرم 37 oC در پوسیدگی میوه پرتقال تامسون و محلی و نارنگی انشو مطالعه گردید. تمام تیمارها با شاهد اختلاف معنی دار نشان دادند و موجب کنترل پوسیدگی می شوند. بهترین تیمارها برای پرتقال تامپسون کاربرد بیکربنات سدیم و پتاسیم تا 4% به مدت 3 دقیقه,Pc  و Sc سه درصد و Pc و Sc چهاردرصد به مدت 5 دقیقه در آب گرم 53 oC بود. در مورد پرتقال محلی نیز نتایجی تقریبا مشابهی به دست آمده برای نارنگی انشو بهترین تیمارها استفاده از SB چهاردرصد و هم چنین SB سه درصد و هیپوکلریت سدیم 200 پی پی ام به مدت یک دقیقه بود. هوای گرم 37 oC بدون آسیب به میوه ها به مدت 24 ساعت در پرتقال تامپسون و محلی مانع از پوسیدگی میوه ها شد ولی به خاطر اثر نامطلوب روی نارنگی قابل توصیه نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکاری، اعظم، بنی هاشمی، ضیاالدین، رضوی، محمد، و صبورروح منفرد، عباس. (1391). کنترل پس از برداشـت کپک سبز نارنگی و پرتقال با تیمارهای دمایی و نمک های کربنــات و بی کربنات سدیم و پتاسیم. بیماریهای گیاهی، 48(2 (پیاپی 190))، 165-181. SID. https://sid.ir/paper/48197/fa

    Vancouver: کپی

    شکاری اعظم، بنی هاشمی ضیاالدین، رضوی محمد، صبورروح منفرد عباس. کنترل پس از برداشـت کپک سبز نارنگی و پرتقال با تیمارهای دمایی و نمک های کربنــات و بی کربنات سدیم و پتاسیم. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1391؛48(2 (پیاپی 190)):165-181. Available from: https://sid.ir/paper/48197/fa

    IEEE: کپی

    اعظم شکاری، ضیاالدین بنی هاشمی، محمد رضوی، و عباس صبورروح منفرد، “کنترل پس از برداشـت کپک سبز نارنگی و پرتقال با تیمارهای دمایی و نمک های کربنــات و بی کربنات سدیم و پتاسیم،” بیماریهای گیاهی، vol. 48، no. 2 (پیاپی 190)، pp. 165–181، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48197/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button