Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین غلظت عناصر غذایی با اختلالات کلسیمی در ارقام سیب رد دلیشز و گلدن دلیشز

صفحات

 صفحه شروع 267 | صفحه پایان 278

چکیده

 جهت بررسی علل بروز و توسعه لکه روی میوه, در دو منطقه سمیرم و پادنا, از درختان رد دلیشز و گلدن دلیشز نمونه برداری تصادفی انجام گرفت.سپس غلظت عناصر (کلسیم, پتاسیم, منیزیم و نیتروژن) در یک نمونه مرکب از هر باغ تعیین و در قالب طرح کاملا تصادفی نامتعادل تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که در میوه های دارای علائم در رقم رد دلیشز کمبود کلسیم و در میوه های رقم گلدن دلیشز هر دو حالت کمبود و بیش بود کلسیم وجود داشت. با توجه به تغییرات نامنظم در نمونه برداری ها, سه مقایسه متعامد (شامل گروه های تیماری ارقام, مناطق و بروز علائم) انجام گردید. نتایج نشان داد رقم رد دلیشز نسبت به رقم گلدن دلیشز از حساسیت بیش تری برخوردار و منطقه پادنا برای بروز اختلالات کلسیمی نسبت به منطقه سمیرم مساعدتر است. همچنین تیمارهای دارای علائم در مقابل تیمارهای فاقد علائم اختلاف معنی دار برای نسبت های K+/Ca2+, (K++Mg2+) /Ca2+ و N+K++Mg2+) /Ca2+) را نشان داد که بیانگر رابطه منفی بین اختلالات کلسیمی با مقدار پتاسیم و نسبت K+/Ca2+ و رابطه مثبت با مقدار کلسیم موجود در میوه است. این پژوهش نشان داد که در باغ های سیب منطقه سمیرم علائم مربوط به اختلالات ناشی از کلسیم به علت تغییرات آب و هوایی و استفاده بیش از حد بعضی عناصر معدنی رخ می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدریان، احمد، و نعمت الهی، محمدرضا. (1395). ارتباط بین غلظت عناصر غذایی با اختلالات کلسیمی در ارقام سیب رد دلیشز و گلدن دلیشز. بیماریهای گیاهی، 52(2)، 267-278. SID. https://sid.ir/paper/48333/fa

    Vancouver: کپی

    حیدریان احمد، نعمت الهی محمدرضا. ارتباط بین غلظت عناصر غذایی با اختلالات کلسیمی در ارقام سیب رد دلیشز و گلدن دلیشز. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1395؛52(2):267-278. Available from: https://sid.ir/paper/48333/fa

    IEEE: کپی

    احمد حیدریان، و محمدرضا نعمت الهی، “ارتباط بین غلظت عناصر غذایی با اختلالات کلسیمی در ارقام سیب رد دلیشز و گلدن دلیشز،” بیماریهای گیاهی، vol. 52، no. 2، pp. 267–278، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48333/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا