مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های آماده سازی بستر بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقدار آب مصرفی سه رقم برنج (.Oryza sativa L) در استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

کلیدواژه

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سه روش تهیه بستر نشاء و سه رقم برنج بر عملکرد, اجزاء عملکرد و مقدار آب مصرفی در هر هکتار, پژوهشی در سال 1386 در دو منطقه شامل ایستگاه شهید فزوه (مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان) و زرین شهر, به صورت آزمایش کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. در این طرح سه روش تهیه بستر (روش سنتی, استفاده از غلتک و استفاده از روتیواتور) فاکتور اصلی و سه ژنوتیپ برنج (سازندگی, زاینده رود و لاین 2) فاکتور فرعی را تشکیل دادند. صفاتی که در این پژوهش اندازه گیری شدند عبارت بودند از: تعداد پنجه بارور, ارتفاع بوته, طول خوشه, عملکرد دانه, اجزای عملکرد و درصد پوکی دانه. در منطقه زرین شهر کاربرد روتیواتور در تمام ارقام استفاده شده نسبت به سایر ادوات (غلتک و روش سنتی) عملکرد بالاتری داشت. بالاترین مقدار عملکرد (8700 کیلوگرم در هکتار) با کاربرد روتیواتور و استفاده از لاین 2 در منطقه زرین شهر به دست آمد. درصد ورس ساقه در منطقه زرین شهر, در روش استفاده از غلتک در بین ارقام مختلف, دامنه ای از 15 تا 25 درصد داشت درحالی که این دامنه برای ارقام مختلف در دو روش تهیه بستر سنتی و استفاده از روتیواتور از 35 تا 45 درصد متغیر بود. نتایج این پژوهش نشان داد اگرچه هر دو روش استفاده از روتیواتور و غلتک نسبت به روش سنتی تهیه بستر عملکردهای بالاتری داشتند اما روش استفاده از غلتک شهر به ترتیب با کاهش (31 و 24) و (32 و 33) درصدی آب مصرف شده در دو منطقه فزوه و زرین شهر نقش موثرتری در کاهش آب مصرفی در هر هکتار داشت. با توجه به میزان آب مصرفی, به ترتیب استفاده از غلتک و روتیواتور برای تهیه بستر نسبت به روش سنتی برتری دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، احمد، و جلالی، امیرهوشنگ. (1393). تاثیر روش های آماده سازی بستر بر عملکرد, اجزاء عملکرد و مقدار آب مصرفی سه رقم برنج (.Oryza sativa L) در استان اصفهان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(14)، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/487468/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی احمد، جلالی امیرهوشنگ. تاثیر روش های آماده سازی بستر بر عملکرد, اجزاء عملکرد و مقدار آب مصرفی سه رقم برنج (.Oryza sativa L) در استان اصفهان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(14):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/487468/fa

    IEEE: کپی

    احمد رمضانی، و امیرهوشنگ جلالی، “تاثیر روش های آماده سازی بستر بر عملکرد, اجزاء عملکرد و مقدار آب مصرفی سه رقم برنج (.Oryza sativa L) در استان اصفهان،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 14، pp. 11–21، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/487468/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button