مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

365
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت، غلظت مالون دی آلدئید و شاخص های جوانه زنی سه هیبرید ذرت در برابر تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 شوری یکی از مهمترین تنش های محیطی در کشاورزی سراسر جهان است که رشد و متابولیسم گیاه را تحت تاثیر قرار می دهد. این آزمایش به منظور بررسی اثرات پتانسیل های اسمزی مختلف (صفر, 40, 80 و 120 میلی مولار NaCl) بر جوانه زنی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت, غلظت مالون دی آلدئید و رشد گیاهچه سه هیبرید ذرت (704SC, 647SC و 260SC) انجام گردید. هدف از اجرای آزمایش مقایسه شاخص های جوانه زنی هیبریدهای ذرت در سطوح متفاوت تنش شوری بود. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا‍ تصادفی و با چهار تکرار در محیط ژرمیناتور (1±25 درجه سانتی گراد) اجرا شد. تجزیه واریانش نشان داد که اثر سطوح پتانسیل اسمزی بر شاخص جوانه زنی, درصد جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت جنین و غلظت مالون دی آلدئید معنی دار بود. با کاهش پتانسیل اسمزی رشد اولیه گیاهچه و سرعت جوانه زنی کاهش یافت, البته تنش شوری درصد جوانه زنی را بیشتر از مولفه های دیگر کاهش داد. بین هیبریدهای 647SC و 260SC از نظر نحوه پاسخ دهی در برابر سطوح مختلف تنش شوری اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گودرزیان، مریم، قاسمی، الهه، منصوری فر، سیروس، و سعیدی، محسن. (1393). تغییرات فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت, غلظت مالون دی آلدئید و شاخص های جوانه زنی سه هیبرید ذرت در برابر تنش شوری. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 4(1)، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/491870/fa

    Vancouver: کپی

    گودرزیان مریم، قاسمی الهه، منصوری فر سیروس، سعیدی محسن. تغییرات فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت, غلظت مالون دی آلدئید و شاخص های جوانه زنی سه هیبرید ذرت در برابر تنش شوری. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1393؛4(1):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/491870/fa

    IEEE: کپی

    مریم گودرزیان، الهه قاسمی، سیروس منصوری فر، و محسن سعیدی، “تغییرات فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت, غلظت مالون دی آلدئید و شاخص های جوانه زنی سه هیبرید ذرت در برابر تنش شوری،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 4، no. 1، pp. 19–28، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/491870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button