مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

107
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ اگرومورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به شوری محلول غذایی

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 163

چکیده

 این مطالعه به منظور تعیین حساسیت 27 ژنوتیپ برنج محلیو اصلاح شده ایرانی نسبت به تنش شوری ناشی از کلرید سدیم به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در دو سطح شوری صفر و 100 میلی مولار وسه تکراردر گلخانه تحقیقاتی مرکز پژوهشی کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد. نتایج نشان داد که ژنوتیپ های برنج ایرانی از نظر ویژگی های اگرومورفولوژیک مورد مطالعه در شرایط شور و غیر شور تنوع ژنتیکی قابل توجهی با یکدیگر داشتند. همچنین, در بین ژنوتیپ های محلی شمال, اصلاح شده شمال و مرکزی ایران نیز تنوع چشمگیری در پاسخ به تنش شوری مشاهده شد. در مقایسه با اندام هوایی, ریشه گیاه برنج به تنش شوری حساس تر بوده و با سرعت بیشتری به تنش پاسخ داد. حفظ سطح برگ سبز یا سبزبمان گیاه از عوامل موثر در تحمل به شوری ژنوتیپ های برنج بود. میانگین وزن خشک کل در ژنوتیپ های محلی شمال, اصلاح شده شمال و مرکزی در تیمار غیر شور به ترتیب 0.94, 1.09 و 1.38 گرم در هر بوته بود, که در شوری 100 میلی مولار کلرید سدیم به ترتیب به 0.46, 0.59 و 0.58 گرم در بوته کاهش یافت. در بین ژنوتیپ های محلی شمال, اصلاحی شمال و مرکزی ایران به ترتیب دیلمانی, ندا و جوزدان بیشترین تحمل و ژنوتیپ های دم سرخ, شیرودی و زاینده رود کمترین تحمل به شوری ناشی از 100 میلی مولار کلرید سدیم را نشان دادند. از تنوع ژنتیکی ارقام برنج ایرانی در تحمل به شوری می توان در توسعه تحمل به شوری و نیز در راستای مدیریت زراعی تولید برنج در شرایط شور بهره برداری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، شیداله، عشقی زاده، حمیدرضا، و زاهدی، مرتضی. (1395). پاسخ اگرومورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به شوری محلول غذایی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 7(25)، 153-163. SID. https://sid.ir/paper/492101/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی شیداله، عشقی زاده حمیدرضا، زاهدی مرتضی. پاسخ اگرومورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به شوری محلول غذایی. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1395؛7(25):153-163. Available from: https://sid.ir/paper/492101/fa

    IEEE: کپی

    شیداله کاظمی، حمیدرضا عشقی زاده، و مرتضی زاهدی، “پاسخ اگرومورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج ایرانی به شوری محلول غذایی،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 7، no. 25، pp. 153–163، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492101/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button