Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,487
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی بر میزان پرولین، کربوهیدرات های محلول، نشت الکترولیت ها و محتوای آب نسبی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L)

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 41

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش خشکی در طی مرحله گل دهی بر میزان پرولین, قندهای محلول کل, فروکتوز, گلوکز و ساکارز برگ های لوبیا این آزمایش به صورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. عامل اصلی شامل چهار رقم لوبیا (Taylor, COS16, خمین و اختر), عامل فرعی شامل سه سطح تنش خشکی (30, 60 و 100 درصد ظرفیت زراعی) و عامل فرعی فرعی شامل دو سطح مدت زمان تنش (سه و نه روز) بود. نتایج نشان داد که تنش خشکی به طور معنی داری باعث کاهش محتوای آب نسبی و ساکارز و افزایش مقدار نشت الکترولیتی, کربوهیدرات های محلول کل, فروکتوز, گلوکز و پرولین گردید. همبستگی منفی معنی داری بین محتوای آب نسبی و نشت الکترولیتی, کربوهیدرات های محلول در آب, محتوای فروکتوز و گلوکز وجود داشت. در شرایط تنش آبی, تجمع کربوهیدرات های محلول و پرولین در ارقام متحمل Taylorو COS16 بیش تر از حساس اختر و خمین بود. افزایش مدت زمان تنش از سه به نه روز باعث افزایش معنی داری در میزان پرولین, گلوکز, فروکتوز و قندهای محلول کل گردید. برهمکنش اثر تنش × رقم و تنش × مدت زمان بر تمامی صفات مورد ارزیابی معنی دار بود, درصورتی که برهمکنش رقم × مدت زمان اثر معنی داری بر میزان نشت الکترولیتی, پرولین و کربوهیدرات های محلول کل داشت. نتایج این بررسی نشان داد که پرولین و کربوهیدرات ها در سازوکارهای تحمل به تنش نقش دارند و متابولیسم آن ها تحت اثر تنش آبی خاک قرار می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بروجردنیا، مریم، بی همتا، محمدرضا، عالمی سعید، خلیل، و عبدوسی، وحید. (1395). اثر تنش خشکی بر میزان پرولین, کربوهیدرات های محلول, نشت الکترولیت ها و محتوای آب نسبی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L). فیزیولوژی گیاهان زراعی، 8(29)، 23-41. SID. https://sid.ir/paper/497907/fa

    Vancouver: کپی

    بروجردنیا مریم، بی همتا محمدرضا، عالمی سعید خلیل، عبدوسی وحید. اثر تنش خشکی بر میزان پرولین, کربوهیدرات های محلول, نشت الکترولیت ها و محتوای آب نسبی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L). فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1395؛8(29):23-41. Available from: https://sid.ir/paper/497907/fa

    IEEE: کپی

    مریم بروجردنیا، محمدرضا بی همتا، خلیل عالمی سعید، و وحید عبدوسی، “اثر تنش خشکی بر میزان پرولین, کربوهیدرات های محلول, نشت الکترولیت ها و محتوای آب نسبی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L)،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 8، no. 29، pp. 23–41، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497907/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا