مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

975
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

261
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات رفاهی تغییرات موجودی بازار انواع روغن های خوراکی در ایران

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 83

چکیده

 دانه های روغنی بعد از غلات به عنوان دومین منبع تامین انرژی در تغذیه انسان مطرح می باشند. در میان اجزای پنجگانه مواد غذایی, روغن و چربی ها به دلیل تامین فشرده ترین منبع انرژی و ویتامین های محلول در چربی و ارزش غذایی بالایشان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. در مطالعه حاضر تقاضای خانوار برای مهم ترین روغن های خوراکی شامل روغن زیتون, سویا, ذرت و آفتابگردان در ایران در دوره زمانی 1369-1391 بررسی گردید. همچنین اثرات رفاهی تغییرات میزان موجودی بازار آنها مبتنی بر مقدار, مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور از سیستم تقاضای تقریبا ایده آل معکوس درجه دوم (IQUAIDS) استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که تمامی روغن های خوراکی دارای کشش خود مقداری منفی هستند و روغن های سویا و زیتون به ترتیب دارای بیشترین و کمترین کشش خود مقداری می باشند. در پایان, میزان تغییرات رفاه ناشی از کاهش 10, 25 و50 درصدی موجودی بازار روغن آفتابگردان بیشترین تاثیر را بر روی رفاه خانوارها در میان سایر روغن ها دارد. بنابراین در میان روغن های موجود, روغن آفتابگردان از اهمیت بالایی در سبد خانوار برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نیک مهر، سیامک، عبدشاهی، عباس، و میرزایی، عباس. (1395). ارزیابی اثرات رفاهی تغییرات موجودی بازار انواع روغن های خوراکی در ایران. تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 8(1 (پیاپی 29))، 71-83. SID. https://sid.ir/paper/497978/fa

    Vancouver: کپی

    نیک مهر سیامک، عبدشاهی عباس، میرزایی عباس. ارزیابی اثرات رفاهی تغییرات موجودی بازار انواع روغن های خوراکی در ایران. تحقیقات اقتصاد کشاورزی[Internet]. 1395؛8(1 (پیاپی 29)):71-83. Available from: https://sid.ir/paper/497978/fa

    IEEE: کپی

    سیامک نیک مهر، عباس عبدشاهی، و عباس میرزایی، “ارزیابی اثرات رفاهی تغییرات موجودی بازار انواع روغن های خوراکی در ایران،” تحقیقات اقتصاد کشاورزی، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 71–83، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497978/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button