Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,888
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

797
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

15

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مزیت نسبی دانه های روغنی و بررسی مشکلات تولید آنها دراستان فارس

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 151

چکیده

 استان فارس یکی از قطبهای عمده کشاورزی کشور است که با برنامه ریزی صحیح می توان آن را به یکی از مراکز تولید و صادرات انواع محصولات کشاورزی تبدیل کرد. اساسا با برنامه ای صحیح و اصولی امکان استفاده مطلوب از نهاده ها و تولید محصولات ضروری به وجود خواهد آمد . تعیین مزیت نسبی محصولات تولیدی مختلف یکی ازجنبه های مهم برنامه ریزی اقتصادی است . دراین مطالعه مزیت نسبی دانه های روغنی (شامل کلزا, آفتابگردان, کنجد و گلرنگ) درسال زراعی 1381-82 دراستان فارس بررسی شده است . به منظور دستیابی به هدفهای تحقیق دو نوع از شاخصهای تعیین مزیت نسبی به کار رفته است؛ شاخصهای نوع اول شامل منفعت خالص اجتماعی, هزینه منابع داخلی و نسبت هزینه به منفعت اجتماعی است. این شاخصها با دو نوع قیمت موثر ارز به روشهای برابری قدرت خرید مطلق و نسبی محاسبه شده اند. شاخصهای نوع دوم شاخص کارایی مزیت, شاخص مقیاس مزیت و شاخص جمعی مزیت را شامل می شود. براساس شاخصهای نوع اول و با قیمتهای موثر ارز, محصولات کلزا, آفتابگردان و کنجد دارای مزیت نسبی و محصول گلرنگ بدون مزیت نسبی در تولید بوده ا ند . بر اساس شاخصهای نوع دوم و شاخص کارایی مزیت, تنها محصول کلزا از نظر عملکرد دارای کارایی و از مزیت نسبی در تولید برخوردار بوده است و محصولات, گلرنگ و کنجد در مقایسه با کل کشو ر, مزیت نسبی در تولید نداشته اند. شاخص مقیاس مزیت برای آفتابگردان وکنجد بزرگتر از یک و نشان دهنده بیشتر بودن درجه تمرکز این محصولات در مقایسه با کل کشور و برای کلزا و گلرنگ کمتر از یک و نشان دهنده کمتر بودن درجه تمرکز این محصولات در مقایسه با کل کشور بوده است. شاخص جمعی مزیت برای آفتابگردان عددی بزرگتر از یک و برای سایر محصولات عددی کوچکتر از یک را نشان داده است . بر اساس این شاخص, در شرایط فعلی, استان فارس در تولید آفتابگردان مزیت نسبی بیشتر از متوسط کشور و در تولید کلزا, گلرنگ و کنجد مزیت نسبی کمتر از متوسط کشور داشته است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

محمدی، دادگر. (1383). تعیین مزیت نسبی دانه های روغنی و بررسی مشکلات تولید آنها دراستان فارس. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 12(47)، 125-151. SID. https://sid.ir/paper/367070/fa

Vancouver: کپی

محمدی دادگر. تعیین مزیت نسبی دانه های روغنی و بررسی مشکلات تولید آنها دراستان فارس. اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1383؛12(47):125-151. Available from: https://sid.ir/paper/367070/fa

IEEE: کپی

دادگر محمدی، “تعیین مزیت نسبی دانه های روغنی و بررسی مشکلات تولید آنها دراستان فارس،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 12، no. 47، pp. 125–151، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367070/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا