مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر شوری های مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 141

چکیده

 تعداد 120 قطعه ماهی کپور معمولی به مدت دو هفته در تیمار با شوری های ppt 4, ppt 8, ppt 12 و آب شیرین با سه تکرار قرار داده شدند. در پایان دوره جهت مطالعات هیستومورفولوژی نمونه هایی از آبشش با ضخامت µ 4 تا µ 6 تهیه شد. همچنین برای مطالعات ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری نمونه های مورد نظر برداشت گردید. نتایج حاکی از آن بود که در موضع فیلامنتی بیشترین تعداد سلول های کلراید مربوط به شوری ppt 8 و کمترین تعداد در تیمار شاهد, بزرگترین اندازه در شوری ppt 12 و کوچکترین متعلق به شوری ppt 4 گزارش گردید. در موضع لاملایی یشترین تعداد سلول های کلراید در شوری ppt 4 و کمترین در تیمار شاهد بدون تغییر در اندازه مشاهده شد. در مطالعات ایمونوهیستوشیمی سلول-های کلراید به تعداد زیاد در اپیتلیوم فیلامنتی و به تعداد کمتر در اپیتلیوم لاملایی در شوری های مختلف در قسمت رأسی, پایه و بین لاملاها روی فیلامنت بین لاملایی حضور داشتند. بر اساس مطالعات فراساختاری غشاء رأسی سلول های کلراید شامل فرورفتگی های عمیق, کم عمق و برآمده بود. به طور کلی, قدرت تحمل و سازش پذیری کپور معمولی نسبت به تغییرات شوری محیط, بدلیل ایجاد تغییرات سریع در سلول های کلراید جهت تنظیم میزان ورود و خروج آب و الکترولیت ها بالا بود بطوریکه گونه مورد نظر توانست نسبت به تغییرات شوری های محیطی خود را تطبیق و ادامه حیات دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بصیر، زهرا، و پیغان، رحیم. (1398). مطالعه تاثیر شوری های مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(5 )، 131-141. SID. https://sid.ir/paper/4989/fa

    Vancouver: کپی

    بصیر زهرا، پیغان رحیم. مطالعه تاثیر شوری های مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(5 ):131-141. Available from: https://sid.ir/paper/4989/fa

    IEEE: کپی

    زهرا بصیر، و رحیم پیغان، “مطالعه تاثیر شوری های مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 5 ، pp. 131–141، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4989/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button