مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

647
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییرات توام تدریجی شوری و دما بر بافت آبشش و سلول های کلراید ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

چکیده

 فاکتورهای زیست محیطی از جمله شوری و دما می توانند بر فیزیولوژی و کارایی رشد در ماهی ها موثر باشند, از این رو ممکن است بسیاری از اندام های داخلی آنها از جمله آبشش دامنه وسیعی از تغییرات مورفولوژی و عملکرد را نشان دهد. بدین منظور بچه ماهیان به مدت 21 روز در گروه های دمایی 20, 25 و 30 درجه سانتیگراد در سه سطح شوری صفر, 5 و 10 ppt نگهداری شدند و تغییرات بافتی آبشش آنها مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه برداری در روزهای 7 و 21 انجام شد, نمونه ها پس از بیومتری آبشش آنها جدا و در محلول بوئن به مدت 48-24 ساعت فیکس گردید. به منظور بررسی سلول های کلراید در بافت آبشش ماهی از رنگ آمیزی پاس– هماتوکسیلین (PAS) استفاده شد. نتایج نشان داد که تعداد و مساحت سلول های کلراید با بالا رفتن شوری و دما افزایش یافت و بیشترین تعداد و مساحت سلول های کلراید در دمای 30 درجه سانتی گراد و شوری ppt10 مشاهده شد. در مجموع می توان بیان کرد که تعداد و مساحت سلول های کلراید آبشش تحت تاثیر توام دو فاکتور محیطی شوری و دما قرار دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، بهروز، آورجه، ساناز، و تقوی جلودار، حسن. (1394). اثر تغییرات توام تدریجی شوری و دما بر بافت آبشش و سلول های کلراید ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). زیست شناسی جانوری تجربی، 4(2 (پیاپی 14))، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/236081/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری بهروز، آورجه ساناز، تقوی جلودار حسن. اثر تغییرات توام تدریجی شوری و دما بر بافت آبشش و سلول های کلراید ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). زیست شناسی جانوری تجربی[Internet]. 1394؛4(2 (پیاپی 14)):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/236081/fa

    IEEE: کپی

    بهروز حیدری، ساناز آورجه، و حسن تقوی جلودار، “اثر تغییرات توام تدریجی شوری و دما بر بافت آبشش و سلول های کلراید ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” زیست شناسی جانوری تجربی، vol. 4، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 25–35، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/236081/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا